Přejít k hlavnímu obsahu

Nikdo nechce hrát supporta. Overwatch čelí obrovskému čekání ve frontách

22. 10. 2022 | 15:46 Overwatch Gaming
Většina hráčů Overwatch 2 není ochotna vystupovat ve svých hrách za podpůrnou postavu a mají dobrý důvod, proč to nedělat. Bohužel to vede k propastným frontám, kterých jsou v poslední době uživatelé svědky. Proč nikdo nechce hrát supporty?
Kiriko, nová support postava
Kiriko, nová support postava
Zdroj: Blizzard Entertainment

Časy čekání na zápas v novém Overwatch 2 jsou v tuto chvíli příliš dlouhé. To vše kvůli odmítnutí komunity vyměnit  svou oblíbenou postavu za podporu. Vzhledem k tomu, že nikdo není ochoten ošetřovat z dálky mimo akci  jejich DPS hrdiny honící se za killy a slávou, nemohou zápasy začít v přijatelném čase. Bohužel všichni se tísní ve frontách tanků a DPS hrdinů. Hráči také zjišťují, že nová struktura 5V5 omezuje podpůrné hrdiny, většina dává přednost postavám jako Genji nebo Sombra.

„Být hnusný k podpoře se začíná stávat špatným zvykem jak pro tanky, kteří neumí správně iniciovat, tak pro DPS hráče, kteří nechápou, jak používat krytí,“ šíří se v komunitě.“ Zkombinujte to se skutečností, že podpůrná role se změnila nejméně ze všech skupin, takže se jedná o sezónu pro přesílené flankery, jako je Sombra. „Tato hra není zábavná pro podporu,“ tvrdil zase hráč na fóru Blizzardu. Klade přílišný důraz na to, aby byli carry hráči šťastní. Úprava tank role má také vliv právě na supporty.

Je tu také problém toho, že Kiriko, nová podpůrná postava, jejíž schopnosti jsou velmi užitečné, je zatím nedostupná. Je totiž potřeba odehrát zhruba 50 hodin, abyste k ní získali přístup. To je pro příležitostné hráče poněkud nepříjemné. Nadějí je, že si Blizzard vezme veškerou zpětnou vazbu k srdci a provede co nejdříve potřebné změny.

Štítky: Overwatch 2
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.