Přejít k hlavnímu obsahu

Zapíše se Cekutka do historie MČR? Útočí na milník, který byl dosažen naposledy před 9 lety

23. 10. 2022 | 10:48 Wild Rift Zajímavost
Samsung MČR Wild Rift má mezi svými účastníky jednu speciální postavu. Vladimíra „Cekutka“ Mrkáčka si mohou pamatovat fanoušci League of Legends z dob působení v eSubě nebo Fraternitas. Byl u největšího českého úspěchu v historii, vyhrál DreamHack, ale hlavně se stal mistrem České republiky. Dnes hraje Wild Rift a chce pro sebe uzmout titul ve druhé hře.
Entropiq Wild Rift tým (Cekutka uprostřed)
Entropiq Wild Rift tým (Cekutka uprostřed)
Zdroj: Entropiqteam

Na domácí scéně je několik všeumělů, kteří se historicky pokoušely uspět v několika různých titulech. V historii Mistrovství České republiky je ale jediný hráč, jenž skutečně na stupínek nejvyšší dokráčel ve dvou různých hrách. Jan „Rikytan“ Kusák ovládl MČR 2012 ve StarCraftu a o rok později eSubou triumfoval v League of Legends, tedy dvou zcela odlišných titulech. Svůj nesmazatelný záznam zlatým písmem se snažil povýšit ještě o rok později v Hearthstone, na offline kvalifikaci ale skončil na děleném 5. až 6. místě.

Každoročně korunujeme celou řadu nových či staronových mistrů ČR, jeden z letošních účastníků má ale blízko k opravdu speciálnímu titulu. Vladimír „Cekutka“ Mrkáček se totiž po letech může stát druhým hráčem, jenž pozvedne pohár nad hlavu ve dvou hrách. Bývalý League of Legends hráč předních domácích týmů se po dvouleté pauze nečekaně vrátil na scénu a byl u startu podpory Wild Riftu v organizaci Entropiq.

S tímto týmem patřil mezi favority už v minulém roce. Entropiq ale na brněnském výstavišti neuspěl a skončil na nepopulárním 4. místě. Sestava se ale posílila a letos ve Vodafone PLAYzone Areně má druhý pokus. Ze skupiny Cekutka a spol. postoupili z prvního místa, kvůli zakopnutí rivalů z eSuby ale dojde na předčasné finále už v semifinále. Entropiq vyzve eSubu od 12:15. Jen dva zápasy dělí Cekutku od husarského kousku a speciálního místa v historii Mistrovství České republiky. Dotáhne svoji cestu do vítězného konce?

Štítky: Wild Rift, Cekutka
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.