Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq ovládl Samsung MČR Wild Rift. Ironic Outlaws berou stříbro

24. 10. 2022 | 09:30 Wild Rift Live coverage
Dvě hry prohrál za celou sezonu Samsung MČR Wild Rift Entropiq. Jednu z nich ve finálové BO5 sérii, i tak ale bez jakýchkoli problémů porazili Ironic Outlaws a stali se šampiony. Jedním z hlavních tahounů Entropiqu byl Vladimír „Cekutka“ Mrkáček. Po triumfu na MČR v League of Legends (2015, 2016) slaví také prvenství v mobilní verzi populární MOBA hry od Riot Games a stává se tak teprve druhým hráčem v historii, jenž ovládl MČR v dvou různých titulech.
Entropiq vítězí na Samsung MČR Wild Rift
Entropiq vítězí na Samsung MČR Wild Rift
Zdroj: PLAYzone

Entropiq - Ironic Outlaws 3:1

Finálová BO5 série měla jednoho jasného favorita. Entropiq naprosto vládl celé sezóně, před víkendovým vyvrcholením letošního ročníku Samsung MČR Wild Rift dokonce neprohrál ani jednu hru.

Svou roli potvrzovala mezinárodní pětice od prvních minut. Skóre 23:5 na konci první hry mluvilo za vše. Cekutka skončil s výsledkem 10/0/8, Patres s Karmou 0/1/20.

To druhý zápas už byl o poznání vyrovnanější. Ironic Outlaws vlétli na Entropiq a drželi si dlouhou dobu nadějný náskok. Favorit se dlouhou dobu heroicky držel na dostřel, ve 21. minutě ale přišel rozhodující teamfight, po kterém Ironic Outlaws ničili Nexus EIQ.

Prohra Entropiq nakopla. V následujících dvou hrách byl na serveru jen jeden tým. Třetí hra byla nejrychlejší z celého finálového víkendu, něco málo přes jedenáct minut stačilo Entropiqu na výhru. Čtvrtý zápas skončil po osmnácti minutách a bylo rozhodnuto. Entropiq je mistrem letošního Samsung MČR Wild Rift.

eSuba - GLORE 1:2

Jen málokdo by tipoval před začátkem finálového víkendu Samsung MČR Wild Rift, že eSuba se s Vodafone PLAYzone Arenou rozloučí bez medaile. Jenže dvě prohry proti GLORE a jedna proti Entropiq rozhodla o neúspěchu ESB.

Celkově šlo o zvláštní sérii, kde rozhodovaly maličkosti. Tým, který byl v úvodních fázích hry silnější, zpravidla prohrál. V první hře to byla eSuba, v druhé GLORE.

Rozhodovat musel třetí mač. Také ten byl ohromně vyrovnaný, GLORE ale postupně přehrávali eSubu a především díky KingK na Ezrealovi a Neovi na Ahri si došli pro bronz.

GLORE - Ironic Outlaws 1:2

Vyrovnanou early game v úvodním mači rozsekl Geassův Wukong, který v sedmé minutě perfektně přiběhl do teamfightu, připsal si triple kill a zajistil svému týmu draka. Ani to ale nestačilo na jednoho z nejsilnějších šampionů finále Samsung MČR Wild Rift, kterým je Yone. Ten byl v mid game Podpořen Vaynou a GLORE první hru vyhráli.

Ve hře druhé se GLORE dopouštěli pro sebe atypických chyb. Často bojovali v nesprávných situacích bez svého nejlepšího hráče, což je nakonec stálo druhý bod. Rozhodovat musela třetí hra.

Ta byla dlouho vyrovnaná. Ani jeden tým si nevytvořil nikterak veliký náskok, často se chybovalo. Rozhodovat musel bitka u Barona ve dvacáté minutě, kdy Ironic Outlaws smazali kompletní pětici GLORE a šli za vítězstvím.

Entropiq - eSuba 2:0

Souboj dvou nejlepších celků ze Samsung Midseason byl očekáván až ve finále. Entropiq a eSuba se měli porvat o titul, místo toho se však kvůli neúspěchu „modré krve“ ve skupině favorité utkali už v semifinále.

A pokud někdo očekával vyrovnaný boj top mančaftů domácího Wild Riftu, musel být zklamán. Entropiq totiž nedal eSubě absolutně šanci. Early game v první hře byla ještě slibná, jediný teamfight však stačil k tomu, aby EIQ zničili Nexus soupeře.

Druhý mač už byl jednostrannou záležitostí. Perfektně zahrál Elegy na Fioře a eSuba nenašla na sílu Weihonga Chena odpověď. 2:0 pro Entropiq, zklamání eSuby, jež bude bojovat jen o bronz.

Grand finále si pochopitelně zaslouží také odpovídající prize pool. Nejlepší trojice Samsung MČR Wild Rift si to ve Vodafone PLAYzone Areně rozdala hned o 100 000 Kč. Vítěz pak bral rovnou polovinu. 

Výhry v turnaji

1. místo - 50 000 Kč
2. místo - 30 000 Kč
3. místo - 20 000 Kč

Mistrovství České republiky se pochopitelně neobejde bez špičkových strojů, na kterých hráči předvedli to nejlepší. Konkrétně se jedná o modely Samsung Galaxy S22 a Samsung Galaxy S22 Ultra.

Orientační harmonogram - neděle 23. října
12:15Entropiq 2:0 eSubaBO3
13:30Ironic Outlaws 2:GLOREBO3
15:30eSuba 1:2 GLOREBO3
17:15Entropiq 3:1 Ironic OutlawsBO5
Samsung MČR Wild Rift
Samsung MČR Wild Rift
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).