Přejít k hlavnímu obsahu

Nemocný hrdina! Hospitalizovaný hráč vyhrál turnaj přímo z nemocničního lůžka

23. 10. 2022 | 13:29 VALORANT Zajímavost
V nepříjemné situaci se ocitla sestava ODU Varsity Esports, která v den zápasu přišla o hráče kvůli zánětu slinivky břišní. Protože jejich soupeř odmítl zápas odložit, odhodlal se hráč zapojit se do zápasu přímo z nemocničního lůžka. A bez problému s týmem vyhráli!
Nishil hraje zápas z nemocničního lůžka
Nishil hraje zápas z nemocničního lůžka
Zdroj: Twitter

Pro ODU Varsity Esports to byl osudový den. Součástí týmu byl vysokoškolský student Nishil, pro něhož šlo o první oficiální zápas a zároveň kvalifikace na důležitou soutěž. Na oponenty z West Virginia Wesleyan Esports se dlouho připravoval, ale bohužel se ozvala pankreatitida, neboli zánět slinivky břišní.

Nishil mířil na pohotovost a jeho tým se mezitím snažil domluvit náhradní termín. Soupeř byl ale proti. Chtěl možná i využít faktu, že jeden hráčů je v nemocnici a nemůže se zúčastnit. Jenže Nishil si z nemocničního lůžka udělal herní koutek a svého vytouženého zápasu se dočkal. ODU Varsity Esports skutečně i s nemocným spoluhráčem vyhráli jasně 2:0. Po první vyhrané mapě 13:1 přitom Nishil sdělil svým spoluhráčům, aby chvilku počkali, protože ho čeká několik injekcí. Ani to ale semknutý tým nezastavilo.

V celé BO3 sérii darovali soupeři pouze 4 kola a naprosto je zesměšnili. West Virginia Wesleyan Esports po zápase oslabeného soupeře ocenili a Nishil se přes noc stal hvězdou sociálních sítí a v očích mnoha fanoušků doslova legendou. Nejdůležitější ale je, že mladý hráč je zdravotně v pořádku. ODU Varsity Esports se tedy úspěšně kvalifikovali na klíčovou soutěž a Nishil už příště snad nebude muset hrát přímo z nemocnice.

Krásnou třešničkou celého příběhu je fakt, že si medializovaného příběhu všimli v Riot Games a Nishil obdarovali „gun buddym“ a Valorant Points za jeho úsilí. Gaming umí být opravdu úžasný.

Zdroj: @nishil08
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.