Přejít k hlavnímu obsahu

Heroic ovládli dánské derby proti Astralis, postupují do podzimního finále

25. 10. 2022 | 15:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Heroic ovládli BLAST Premier Fall Showdown 2022 Europe a postoupili do podzimního finále. Ve finálovém dánském derby porazili legendární tým Astralis, zatímco světová jednička Vitality k překvapení fanoušků skončila na děleném třetím místě.
Vítězní Heroic
Vítězní Heroic
Zdroj: BLAST Premier

Rozhodující úspěch zaznamenali Heroic proti dánským kolegům z Astralis. Organizace se čtyřmi Majory v tomto derby naposled zvítězila na konci minulého roku a série byla v neděli prodloužena. 

První mapou byl Ancient, který skončil ve prospěch Heroic 22-20. Dlouho to vypadalo, že sedmý tým světa na úvod svého soupeře znemožní totálním debaklem. Za stavu 3:14 ale Astralis zabrali a utkání došlo až do prodloužení. V tom se nakonec mančaft kolem Casper „cadiaN“ Møller radoval z úvodní výhry.

Následoval strategicky založený Nuke, na němž si Astralis připsali pouhých deset bodů. Heroic tak získali již čtvrtý triumf nad Astralis v řadě, 20 tisíc dolarů a navíc i postup na BLAST Premier Fall Final 2022.

Jen málokdo asi před turnajem čekal, že se Heroic, jenž nehraje v ideální formě, povede postoupit na Blast Premier Fall Finals. Dánové ale prošli turnajem bez jakéhokoli zaskočení.

Hned ze začátku se utkali s týmem ECSTATIC, který v nedávné době přešel z mezinárodní sestavy na sestavu plně dánskou. Vyhrát tento zápas nedělalo Heroic sebemenší problém a suverénně vyhráli obě mapy. Hned po této výhře Dánové naskočili do zápasu proti Sangal, v tom opět bezproblémově zvítězili, jelikož se jim podařilo Vertigo i Inferno ukořistit výsledkem 16-11. Pak přišlo vítězné finále proti Astralis a oslavy mohly vypuknout.

BLAST Premier Fall Showdown
BLAST Premier Fall Showdown
: PLAYzone