Přejít k hlavnímu obsahu

Superstar se vrací domů! Dánský GOAT bude opět oblékat ikonický dres Astralis

27. 10. 2022 | 10:11 Counter-Strike 2 Přestup
Je hotovo! Táhlé spekulace o návratu Nicolaie „device“ Reedtze do Astralis jsou u konce, dánská organizace oznámila přestup dnes dopoledne. Někdejší král světové scény se vrací domů a potká se opět se svými dvěma bývalými parťáky z nejúspěšnějších dob dánské mašiny.
Nicolai „device“ Reedtz
Nicolai „device“ Reedtz
Zdroj: Astralis

Čtyřnásobný světový šampion Nicolai „device“ Reedtz zmizel ze záře reflektorů koncem minulého roku. Ninjas in Pyjamas zpočátku komunikovali jeho absenci jako zdravotní dovolenou, čas ovšem plynul a device stále nikde. Na veřejnost poté začaly unikat informace, že dánský sniper by možná opět chtěl spojit síly s bývalými parťáky v Astralis. V posledních týdnech už se hovořilo o tom, že jednání se blíží do finiše.

Dnešním dnem je vše hotovo. Skoro na den přesně rok a půl poté, co naprosto nečekaně opustil dánský celek a přestěhoval se do Švédska, se vrací domů. V NIP nenaplnil svůj potenciál a není jasné, s čím se potýkal za oponou, že si musel vzít takto dlouhou pauzu. Individuálně na sobě ale makal a je připraven se vrátit. Astralis se poslední dobou trápí a právě jejich největší ikona bude chtít přispět k návratu do popředí.

Co se týče cenovky, tak podle zahraničních zdrojů NIP původně požadovali 800 tisíc dolarů. Finální částka, na které se strany dohodly, by měla být o 200 tisíců nižší dolarů, tedy zhruba 15 milionů korun. V podstatě se tak vrátila suma, za níž device původně přestoupil. Část přesunu do NIP si ale tehdy zaplatil sám.

Fanoušci byli zvyklí Astralis vídat v boji o prestižní tituly, vždyť za dob device strávili na světovém trůnu dohromady celé dva roky. Současné trápení ale vyvrcholilo nekvalifikováním se na Major, nejdůležitější turnaj světa. S načasováním je to možná ale to nejlepší, co z dlouhodobého hlediska mohlo dánskou mašinu potkat. Premiéru by si týmová legenda měla odbýt v polovině listopadu na Elisa Masters Espoo.

Device může být jen prvním článkem na cestě zpět do výšin. Dále bude potřeba najít trvalou náhradu za problémového Kristiana „k0nfig“ Wieneckeho, je totiž skoro jasné, že device nahradí Asgera „farlig“ Jensena. S týmem se v dobrém světle ukazuje Mikkel „MistR“ Thomsen z vlastní akademie, není tak vyloučeno, že po vzoru MOUZ by se mohl dočkat povýšení. Klíčové ale bude vyřešit střet některých rolí.

Aktuální sestava Astralis:

  Dánsko Lukas „gla1ve“ Rossander
 Dánsko Andreas „Xyp9x“ Højsleth
 Dánsko Benjamin „blameF“ Bremer
 Dánsko Nicolai „device“ Reedtz

 Dánsko Peter „casle“ Toftbo Ardenskjold – trenér

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.