Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer obdržel téměř 9 miliard korun za spolupráci s hazardní společností!

27. 10. 2022 | 14:01 Lifestyle
Streamer Tyler „Trainwreck“ Niknam byl jednou z tváří Twitche, které horlivě spolupracovaly s gamblingem. Na problém hazardu ukazovalo spoustu osobností, až platforma zavedla několik opatření. Před pár dny Train odhalil kolik peněz mu stihla šestnáctiměsíční spolupráce vydělat.
Trainwreck
Trainwreck
Zdroj: Twitch

Sponzorované streamy hazardních her byly v minulosti středem komunitní kontroverze, přičemž tento problém se šířil hlavně tím, že populární streameři uzavírali smlouvy s webovými stránkami plné hazardních her a vysílali je obrovskému publiku. Trainwreck byl v centru těchto kontroverzí v minulosti a nedávno přesně odhalil, jak neuvěřitelně lukrativní pro něj tyto smlouvy byly.

Při nedávném hraní Overwatche se Trainwreck rozhodl prozradit, kolik si vydělal za přibližně 16 měsíců sponzorovaných streamů. Celková suma činila neuvěřitelných 360 milionů dolarů, tedy skoro 9 miliard korun! „Vynášela“ mu nejen spolupráce, ale i hraní samotné, k hraní totiž používal svoje vlastní peníze. „Mohl bych koupit Hasana, Poki a Ludwiga, všechny dohromady a prodat je a koupit znovu,“ prohlásil.

Kontroverze hazardních streamů byla natolik očividná, že Twitch učinil svůj dříve nejasný postoj mnohem oficiálnějším. Navzdory historii dřívějšího vysílání hazardních her si Trainwreck našel čas, aby se pokusil oddělit od tvůrců, ü kterých trvá na tom, že se snaží přesvědčit své publikum, aby hazardovali.

Po odhalení vydělané sumy přiložil na Twitteru vysvětlení, které odkazovalo na YouTube video z konce Temného rytíře Christophera Nolana. Toto bylo jasně míněno ke zmírnění kritiky, ukázat Trainwrecka jako tichého ochránce, bdělého strážce a temného rytíře.

Train je totiž také znám svou štědrostí a svěřil se, že z těch skoro 9 miliard už dvě rozdal zpět komunitě. Prozradil také další plány. Chce totiž spustit vlastní streamovací platformu pro „malé a středně velké tvůrce“. Twitch dokonce v jednu chvíli označil za zkorumpovaný, ale jde především o nedávně drama s ukončením hazardu na platformě, které ho podporuje hledat nový domov. V minulosti jsme měli pokusy o vytvoření nových streamovacích platforem, ale málokdo o nich slyšel, protože skončily dříve, než začaly.

Zdroj: Twitter
Štítky: Trainwreck, Twitch, hazard
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.