Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelná otočka! Dynamo Eclot poráží eSubu a poletí do Řecka

28. 10. 2022 | 10:52 League of Legends Reportáž
Závěr domácí sezóny je u konce, avšak nejlepší týmy stále pokračují. Řecko totiž bude hostit nový Sigma Cup, kde se utkají nejúspěšnější celky z česko-slovenské, balkánské a řecké scény o více než 360 tisíc korun. Dynamo Eclot už má díky domácímu triumfu účast jistou.
Vítězná sestava Dynamo Eclot postupuje na Sigma Cup!
Vítězná sestava Dynamo Eclot postupuje na Sigma Cup!
Zdroj: Dynamo Eclot

Hitpoint Winter je posledním turnajem domácí sezóny, ale letos má kromě titulu ještě jeden nový účel. Stal se totiž kvalifikací na nový Sigma Cup v Řecku! Ten má pouze 4 účastnická místa – jedno pro vítěze Hitpoint Winter, jedno pro balkánského šampiona EBL a jeden spot náleží výherci řeckého GLL. Čtveřici doplní vítěz takzvaného Gaunletu, ve kterém se před hlavním turnajem utkají ostatní medailisté z těchto soutěží.

Postup z české ligy měla na dosah ruky eSuba. Ve finále Hitpoint Winter se ujala vedení proti Dynamo Eclot 2:0, o triumfu pochyboval málokdo. Jenže DNE se nevzdali, zabrali a po vyrovnání stavu dokonce ovládli finálovou bitvu. Reverse sweep DNE znamená postup do Sigma Cupu! Modrá krev bude mít v Gauntletu ještě druhý pokus, stejně jako bronzová sestava Entropiq, která v souboji o bronz porazila SINNERS.

Kromě DNE se v Aténách ukáže slovinská organizace Diamant Esports. O řeckém šampionovi a vítězi poslední možné kvalifikace v podobě Gaunletu, který proběhne online 1. až 9. listopadu, se teprve rozhodne. Samotný Sigma Cup pak oficiálně započne 19. listopadu, formát bude nekompromisní, bez druhé šance!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.