Přejít k hlavnímu obsahu

První slovenský mistr světa! Skiter se dnes stal nesmrtelnou legendou

30. 10. 2022 | 19:00 Dota 2 Reportáž
Je to doma! Neděle 30. 10. 2022 bude už navždy zapsána zlatým písmem v kronice slovenského esportu. Oliver „skiter“ Lepko a jeho Tundra Esports dotáhli svoji jízdu mistrovstvím světa v Dotě 2 do vítězného konce a pozvedli nad hlavu nejslavnější trofej – Aegis of Champions.
Oliver „skiter“ Lepko
Oliver „skiter“ Lepko
Zdroj: The International (Flickr)

Tundra Esports se po akvizici sestavy Mudgolems během dvou sezón usadili mezi evropskou Dota 2 špičkou. Jejich největším triumfem byla výhra na turnaji ESL One Fall. Letos ale mířili ještě výše. Zatímco před rokem na The International nepostoupili o jedinou hru, letos kvalifikační cyklus zvládli naprosto s přehledem.

Ve skupinové fázi Oliver „skiter“ Lepko a jeho parťáci ani jednou neprohráli a po dalších dvou výhrách 2:0 už měli jistou medaili. Ve finále horního pavouka slovenský hráč opět válel a i díky jeho fenomenálním výkonům se Tundra stala prvním finalistou. Evropská mašina tak byla jedinou výhru od titulu mistrů světa!

Tundra Esports byli nezastavitelní i v samotném grandfinále. Skiter udával tempo první hry se svou Naga Siren, ve druhé hře byl dominantní zase jeho Chaos Knight. Rozhodnout chtěl s Medusou, a to se povedlo! Na tři špičkové výkony nedokázali Secret až na pár momentů zareagovat a kapitulovali bez jediné výhry.

Z celkového prize poolu necelých 500 milionů korun si Tundra Esports odnáší 45 procent. Při dělení pěti si tak každý hráč odnese okolo 42 milionů korun. Skiter se tímto úspěchem dostává na absolutní čelo slovenských hráčů, nikdo v žádném esportovém titulu nevyhrál takovou sumu. Už navždy bude legendou.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.