Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE dnes čeká evropské finále. Jaká je forma CZ/SK týmů před MČR?

30. 10. 2022 | 15:00 Counter-Strike 2 Preview
České a slovenské týmy vídáme poslední dobou v evropských turnajích opravdu často. Především SINNERS, Dynamo Eclot a ENTERPRISE za poslední dva měsíce odehráli desítky oficiálních zápasů. ENTERPRISE ještě před Tipsport MČR CS:GO navíc čeká ještě jedna bitva o titul. Pojďme se nyní zaměřit na elitní kvarteto favoritů MČR a zhodnotit jejich formu.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Začneme u nejvýše postaveného týmu v HLTV žebříčku (#53), tedy Dynama Eclot. Pardubický celek je za poslední dobu vůbec nejaktivnějším týmem světa, od začátku září mají na kontě 40 oficiálních zápasů s 55% win ratem. Přestali proto brát i některé pozvánky, aby se na vrchol sezóny mohli náležitě připravit. Suverénně největším skalpem je výhra nad Movistar Riders, v té době 7. nejlepšího týmu světa.

Jenom jeden bod za Dynamem jsou hráči SINNERS, kteří je v pondělní aktualizaci možná dokonce přeskočí. V září se dostali do finále TWR Eastern European Masters, do play-off dokráčeli v Elisa Invitational a vyřazovací část je nyní čeká v Champion of Champions Tour, hned vedle vstupu do další sezóny ESL Challenger League. Pozitivní win rate si při 29 oficiálních zápasech drží i po odečtení CZ/SK turnajů.

Velkou porci zápasů mají za sebou i hráči ENTERPRISE, aktuálně 73. nejlepšího týmu světa. Mezi 25 utkáními s 56% win ratem nejvíce vyčnívá vyrovnaná bitva proti OG, dvě výhry nad SINNERS a současné tažení v Epic GOCL. V „Lize mistrů“ o 50 tisíc dolarů totiž dokráčeli do finále, kde se dnes od 15:00 utkají s 500 (ex-SKADE). Triumf by jim určitě zlepšil náladu před blížícím se finále Tipsport MČR CS:GO.

Nenápadně se jenom dvě místa za EP už v HLTV žebříčku vyškrábala eSuba. Hráči modré krve také nelení a celkově od začátku září zaznamenali 22 oficiálních zápasů. Pozitivní win rate si přitom drží doma i v Evropě. Highlightem eSuby je postup z uzavřené kvalifikace až do play-off CCT Central Europe #2. Na cestě skolili celky jako 9INE, Apeks nebo K23. V ostatních dvou vydáních je bohužel zradila termínová kolize.

A co ostatní účastníci vrcholu české sezóny? Entropiq Prague se aktuálně nachází na 103. místě rankingu, mimo česko-slovenské turnaje má na kontě hned tři neúspěšné kvalifikace do turnajů CCT Central Europe. Totéž v jednom případě platí i o Cryptově (#139). Sampi.Tipsport hned v první turnaji obdrželi pozvánku do hlavní části, kde bohužel ale nezískali žádnou výhru. O aktivitě Universe se ani bavit nemusíme.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.