Přejít k hlavnímu obsahu

Mistr ČR, ex-hráč Cryptovy nebo tým Entropiqu. Světový šampionát začíná!

31. 10. 2022 | 12:09 PUBG: Battlegrounds Preview
Celoroční kvalifikace je u konce a vrchol sezóny může začít. PUBG Global Championship odstartuje 1. listopadu, o minimálně 2 miliony dolarů – prize pool násobně poroste dle in-game prodejů – se popere 32 týmů ze všech koutů světa. Co na hráče letos čeká?
PUBG Global Championship
PUBG Global Championship
Zdroj: PUBG Esports

PUBG Global Championship se z jihokorejského Incheonu letos přesunul do Dubaje. Na startovní listině nechybí obhájci loňského prvenství NewHappy, jejichž sestava za rok neprošla jedinou změnou. Stříbrní Heroic oproti tomu zklamali a na PGC nepostoupili, bronzové Virtus.pro uvidíme jako Twisted Minds.

Na vrcholné akci se představí i známá jména z českých luhů a hájů. Entropiq jsou díky triumfu v PCS 6 jedním z nejvýše nasazených zástupců Evropy, chorvatsko-srbská sestava má určitě vysoké ambice. Totéž platí o týmu PolishPower, v jehož řadách působí úřadující mistr ČR Michał „KnorkiS“ Bławat i vicemistr a ještě nedávný reprezentant Cryptovy Kacper „K4pii“ Ferdynus. Také oni si zažijí velký debut.

Z Evropy se nejvíce nadějí vkládá do východní týmu Twisted Minds, vůbec naposled si fanoušci užijí výkony OVERPEEKERS, což je bývalá sestava Team Liquid při svém posledním tanci. Evropskou gardu doplňuje neméně oblíbený FaZe Clan, dále BBL Esports z Turecka a další CIS celky Natus Vincere a Question Mark.

Šampionát bude klasickým střetnutím východu se západem, přece jenom jde o jediné celosvětové klání sezóny. Čína posílá do akce mimo NewHappy dalších pět zástupců, Jižní Korea se z pěti účastníků bude spoléhat například tradičně na Gen.G Esports. Právě tohle jsou dva nejpočetněji zastoupené státy, celkem se představí hráči z 27 krajin. Boje začínají 1. listopadu, na seznam účastníků a formát se můžete podívat níže.

 CIS Twisted Minds Rusko Question Mark Rusko Natus Vincere Polsko PolishPower
 Evropa FaZe Clan Evropa OVERPEEKERS Evropa Entropiq Turecko BBL Esports
 Čína NewHappy Čína Petrichor Road Čína 17 Gaming Čína Tianba Esports
 Čína TYLOO Čína TakeMeAway Japonsko Donuts USG Taiwan GEX
 Jižní Korea Baegopa Jižní Korea Danawa esports Jižní Korea Freecs Jižní Korea Gen.G
 Thajsko Daytrade Gaming Thajsko Buriram United Thajsko Theerathon Five Malajsie ShuaiGeDui
 Vietnam The Expendables Vietnam CERBERUS Esports Brazílie 22 Esports World Wildcard Gaming
 Spojené státy americké Soniqs Spojené státy americké eUnited Spojené státy americké YAHO Spojené státy americké Luminosity Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.