Přejít k hlavnímu obsahu

Éra neporazitelných SINNERS skončila. Cokoli kromě finále bude zklamáním, má jasno The eLiVe

31. 10. 2022 | 15:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Na MČR už pozvedl cennou trofej, čtyřikrát v řadě se dostal do top 3. Erik „The eLiVe“ Sith bude chtít v Brně s ENTERPRISE navázat na svou úspěšnou historii na největším tuzemském turnaji. „Na MČR nejdeme nikoho podceniť,“ upozorňuje slovenský střelec.
Erik "The eLiVe" Sith
Erik "The eLiVe" Sith
Zdroj: PLAYzone

Od dubna máš, co se týče osobních statistik, rozhodně nejvyrovnanější období kariéry. Cítíš, že se tvé výkony na serveru ustálily?

Stále cítim, že nedokážem mať konzistentné výsledky. Myslím si, že je to tým, že sa nedokážem adaptovať na niektoré štýly hrania, kedy moc presne nerozumiem, čo sa deje. Ak enemy tím hrá hru, kedy chápem tomu, som pomerne dobrý. Tiež veľa záleží od môjho tímu, ako mi vie vytvárať priestor granátmi alebo reakciami, a ako moc dobre chápeme, čo robíme. Veľa krát sa ocitám v situáciach, kedy niekto neurobí, čo má, a ja to dopĺňam a znevýhodňujem sa. Ale to som ja, že (směje se). Verím, že moje výsledky sa odvíjajú hlavne od toho, ako dobre robíme postupy, ktoré sa vysvetlili. Neviem byť ten typ hráča, ktorý dá 20+ fragov bez toho, aby sa všetko robilo správne.

Ještě před nepovedeným MSR jste vyhráli Sazka eLEAGUE. Čím si vysvětluješ nevyrovnanost výkonů?

Na eLeague sme boli veľmi nabudený, mohlo to byť veľkým turnajom, veľa divákmi, tým, že SINNERS prehrali semifinále a využili sme šancu. Na MSR si nemyslím, že sme hrali nejak zle, ale nehrali sme tak dravo, ako vieme. Prišlo mi, že to berieme viac uvoľnene ako Sazku.

Před několika dny jste porazili SINNERS. Je to před MČR příjemná vzpruha?

Povedal by som, že nám to zdvihlo troška sebavedomie, ale skôr by som povedal, že sme si zas dokázali, že nie sú neporaziteľný. Myslím si, že éra neporaziteľných SINNERS skončila a teraz je to vyrovnanejšie viac, ako kedy bolo spolu s ostatnými tímami. Na MČR nejdeme nikoho podceniť.

V prvním zápase se postavíte Sampi.Tipsport. Jsi s losem spokojený?

Veľmi spokojní. Môjho Matúška pošlem pekne si zahrať s porazeným SINNERS/Cryptova. Veľmi sa teším na tento zápas, mám tam kamarátov, hráčov, ktorým fandím, že to niekam dotiahnu a či už to bude dobrý zápas, alebo nie, užijem si ho.

Druhá skupina je pořád našlapaná, jaká čtveřice týmů podle tebe postoupí do semifinále?

EP/SINNERS a Dynamo Eclot/eSuba.

Na MČR jsi byl vždy v top 3. Je to tvůj cíl i letos?

Určite plánujem minimálne sa pozrieť na TOP3 umiestnenia, ale hocičo okrem finále bude pre mňa sklamanie.

Koho vnímáš jako největšího adepta na titul?

Tím ENTERPRISE samozrejme (směje se). A keby mám povedať niekoho mimo nás, tak Dynamo Eclot. Páči sa mi, ako hrajú a akých majú hráčov v tíme. Všetko dáva zmysel a chlapci ukazujú aj v zahraničí, akí sú dobrí.

Nejen Bananides na svém Twitteru zmiňoval, že Enterprise s totožnou sestavou pokračovat nebudou. Už víte, co bude následovat po MČR?

To nechám na budúceho Erika, nech sa potrápi. Prítomný Erik sa sústredí na výhru MČR a nič iné.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).