Přejít k hlavnímu obsahu

Je před námi pořádná výzva a obrovská chuť ji překonat, hlásí Valencio před MČR

1. 11. 2022 | 20:51 Counter-Strike 2 Rozhovor
Dynamo Eclot vylétlo po poslední změně v sestavě do výšin. Tým funguje jako sehraný stroj, a proto bude patřit mezi favority Tipsport MČR CS:GO. Jedním z pilířů DNE je Vojtěch „Valencio“ Mydlář, který v týmu působí od loňského roku a rád by povýšil své bronzové maximum.
Vojtěch „Valencio“ Mydlář
Vojtěch „Valencio“ Mydlář
Zdroj: PLAYzone / MČR

Před nedávnem jste po vítězném finále nad eSubou ovládli MSR. Je to pro tebe osobně největší úspěch v CS:GO? 

Příčku mého největšího úspěchu si prozatím drží děleně MSR a Tipsport CS:GO Online.

V prvním zápase MČR vás čekají Universe. Připravujete se na soupeře? Dá se vůbec připravit na podobný mix? 

Určitě se dá na ně připravit, ale úplně se to liší od ostatních týmů. Na týmy, jako jsou Universe, se musíme hlavně připravit hlavou, jelikož nastupujeme do neznámého matchupu v roli favorita.

Je pro tebe hraní proti podobně složeným týmům nepříjemnější než proti stabilním sestavám, od kterých víš, co můžeš čekat?

Je to rozhodně nepříjemnější než proti týmům, proti kterým tady u nás hrajeme několik zápasů za sezónu a víme, co zhruba čekat.

I několik dní před turnajem stále hrajete slušnou porci oficiální zápasů. Stíháte vůbec pořádně trénovat?

Tak u nás to je už takovým zvykem. Nemáme tolik času na přípravu na domáci turnaje, ale díky tomu můžeme hrát tolik zahraničních turnajů a posouvat se dál.

Na MČR nastupujete jako jednička domácí scény. Máte tedy jen ta nejvyšší očekávání?

Byl bych sám proti sobě, kdybych řekl, že nemáme nejvyšší očekávaní, ale v porovnání s minulým MČR je tu momentálně hodně týmů, co může vyhrát, když se jim bude dařit.

Jaké je před soutěží rozpoložení týmu? Jste po vítězství v Nitře v laufu, nebo už vítězná nálada opadla?

Rozpoložení po MSR je 50/50, pár turnajů se nám úplně nepovedlo, ale do Brna se těšíme. Je před námi pořádná výzva a obrovská chuť ji překonat.

Když by sis mohl vybrat ideálního soupeře a ideální průbeh finále, jak by to vypadalo?

Už kvůli fanouškům dobrého CSka určitě SINNERS. Kromě základní části Sazka eLEAGUE jsme se ještě nikde nepotkali a byla by to jasná zpráva, kdo je nyní tou jedničkou u nás. Na průběh finále je podle mého ještě brzo, každopádně kdyby finále šlo hladce v náš prospěch, tak bych se nezlobil. (smích)

Nejlepší MČR jsi zažil v roce 2017, kdy jsi s Majestic Lions skončil na děleném třetím místě. Co se pro tebe od té doby nejvíce změnilo?

Určitě přístup, protože v té době to byla kromě eXatusu jen brigáda při studiu na střední škole a díky Dynamu Eclot se přechod z „brigády“ na profesionální hraní stal skutečností. Každopádně se i s přístupem se muselo v mém profesním i osobním životem změnit spoustu věcí, aby tohle všechno fungovalo směrem dopředu.

Bude pro tebe rok 2022 nezávisle na výsledku MČR nejlepším v kariéře?

Když se budu koukat na úspěchy, tak asi ano. Ale druhou část roku 2021 bych taky zařadil do těch nejlepších chvílí kariéry, protože individuální skok z eEriness na 61. příčku na světě s Dynamem Eclot mi také zůstane v paměti.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.