Přejít k hlavnímu obsahu

Nová expanze mění hru. March of the Lich King přináší jedenáctou classu!

2. 11. 2022 | 08:41 Hearthstone Update hry
Doby, kdy expanze znamenala pouhé přidání pár nových karet, jsou už dávno pryč. Tentokrát si pro nás Blizzard připravil opravdovou chuťovku. Nová hratelná class s rekordním počet unikátních karet, spousta nových karet, nové i navrátilé keywords, nové mechaniky, první neutrální spell, přepracovaný systém eventů, okamžitá úprava Core setu a další změny. To vše přináší do hry March of the Lich King.
March of the Lich King
March of the Lich King
Zdroj: Blizzard Entertainment

Nová Class: Death Knight

11. třída se ve hře objeví s příchodem expanze už 6. prosince. Součástí je samozřejmě i unikátní dvoumanová Hero Power Ghoul Charge: „Summon a 1/1 Ghoul with Charge that dies at the end of your turn.“ Pokud vám připadá, že by se mohlo jednat o lacinou kopii Paladina, tak jste na omylu. Hero Power bude totiž velmi výrazně pracovat se zcela novou mechanikou Corpse. Do těch se vám započte bod za každého přátelského mrtvého miniona. Body se následně využívají pro vylepšení efektu dalších karet.

Nová Heropower: Ghoul Charge
Nová Heropower: Ghoul Charge
Foto: Blizzard Entertainment
Corpse a jejich zobrazení pod ukazatelem many
Corpse a jejich zobrazení pod ukazatelem many
Foto: Blizzard Entertainment

Runy

Kromě toho je nám ukázána i zcela nová mechanika týkající se deckbuildingu. Každý hráč se bude muset už při stavbě Death Knightova decku dopředu rozhodnout, na jaké kombinaci Run (Blood, Frost, Unholy) svůj balíček založí. Podle tohoto výběru bude moci do decku přidat jen některé z karet.

Jak přesně tyto nové mechaniky fungují, popsal Blizzard v samostatném článku.

Nový spell: The Sunwell 

Historicky první neutrální a ještě k tomu legendární spell, který si lze zahrát už teď. Pro jeho získání se stačí pouze přihlásit do hry.

 The Sunwell 
 The Sunwell 
Foto: Blizzard Entertainment

Nový typ minionů: Undead a Dual-Type minioni

Kromě nového typu minionů, který bude zpětně přidán ke spoustě starších karet, se můžeme těšit i na novou mechaniku Dual-Type. Díky ní bude moci mít jeden poskok až dva typy. Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je Cookie the Cook vlastně murloc a ne pirát? Teď už to nebude potřeba, jelikož bude disponovat oběma označeními.

Navrátilý Reborn a nový keyword: Manathirst

Návrat Rebornu oživujícího miniony dává v kombinaci s novým typem nemrtvých dokonalý smysl. Nový Manathirst bude poté fungovat tak, že po dosažení určitého množství many vylepší efekt samotných karet. Manu nemusíte za efekt utratit, bohatě stačí, že k ní máte přístup. Obdobně dříve fungovali tzv. Omega minioni v kombinaci s 10 manami.

Nový Keyword: Manathirst
Nový Keyword: Manathirst
Foto: Blizzard Entertainment

Přepracovaný systém eventů, Knights of Hallow’s End Event, a návrat Knights of the Frozen Throne’s do standardu

Od nového patche už nebudou při příchodu nové expanze na hráče čekat staré Legendární Questy, ale zbrusu nové tématické Event Questy, za které bude možné získat zkušenosti pro vlastní eventovou Reward track (podobně jako je tomu u klasické Reward track). Nalézt event bude vždy možné pod vlastní záložkou.

První takto představená událost bude Knights of Hallow’s End, ta startuje už dnes a bude trvat až do prosincového vydání expanze. Po celou dobu trvání této události budou navíc všechny karty ze starší expanze Knights of the Frozen Throne dočasně dostupné v rámci core setu, a to zcela zdarma! Kdy jindy si zase zahrát úplně první formu Death Knightů, které jsme v Hearthstone mohli vidět a připravit se tak na jejich prosincový návrat ve formě zcela nové classy?

Nový systém Eventů
Nový systém Eventů
Foto: Blizzard Entertainment
Veleneúspěšný rekreační progamer, jehož splněným snem je psaní článků sám o sobě. Ve volném čase ho najdete zalezlého u dětské karetní hry, na Riftu, nebo bájném ostrově zvaném Catan.