Přejít k hlavnímu obsahu

Dáváme do tréninku mnohem víc, chceme zakončit rok vítězně, hlásí beastik před MČR

3. 11. 2022 | 12:00 Counter-Strike 2 Rozhovor
Do dalšího rozhovoru jsme si pozvali Sebastiana „beastik“ Daňa z obhájců prvenství SINNERS. Jak vnímá hladovou konkurenci i formu vlastního týmu? „Chtěl bych fanoušky pozvat na naši show a naši „redemption arc“ této sezony. Chceme ukázat, že na to pořád máme a že jsme pořád jednička. Bude to worth it!“ zve na brněnské výstaviště příznivce esportu.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Jaká je nálada v týmu? Letos jste nevyhráli žádný offline titul, tak jak se cítíte před Tipsport MČR CS:GO?

Je to jiné než předchozí roky. To jsme vždy šli do finále s tím, že jsme vyhráli všechno a vyhrajeme i tady. Minulý rok nás to už ani moc nemotivovalo. Letos jsme v Česku failnuli skoro všechno, nepostoupili jsme ani na IEM Rio RMR kvalifikaci. Jsme docela namotivovaní, ať vyhrajeme aspoň MČR. Dost jsme toho fixovali, což myslím, že jsme nějak zvládli.

Jak se vidíte vůči konkurentům? Loni se mimo vás věřilo ENTERPRISE, ale letos jasný favorit není. 

Upřímně si nemyslím, že bychom byli nějak horší než ENTERPRISE, Dynamo Eclot nebo kdokoliv jiný. Jsme pořád lepší tým, jen pořád děláme nějaké chyby. Je jasné, že analytici nebo sázkovky nám tolik nevěří, je to logické, ale pořád si myslím, že jsme lepší tým a máme více zkušeností, firepower nebo game knowledge. Pokud všechno půjde, jak má, což občas nejde, tak bychom to měli zvládnout.

Je nějaká výhoda nebýt tak moc pod tlakem veřejnosti, nebo si ho vytváříte sami na sebe, protože máte potřebu vyhrát?

Abych pravdu řekl, i když tu nejsme za úplného favorita na vítězství, spousta lidí stejně očekává, že to vyhrajeme, takže ten tlak tu je. My sami na sebe ten tlak nevyvíjíme, občas se vyhraje, občas se prohraje, to k té hře patří. My si to jedeme užít.

Podzimní sezona už pár měsíců běží, máte stále dost energie na to jít do turnaje naplno?

Já osobně už moc ne, dost s tím bojuju, ale myslím, že kluci to zvládají. Hrajeme každý den třeba 7 hodin, 6 dní v týdnu, dáváme do tréninku mnohem víc než předchozí roky. Je to pro nás důležité a chceme zakončit rok alespoň úspěšným MČR.

SINNERS na media day
SINNERS na media day
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Vidíš jasnou TOP 4 nebo myslíš, že může dojít k nějakým větším překvapením?

V áčku by možná mohli překvapit Entropiq, u nás si myslím, že my a ENTERPRISE potvrdíme roli favoritů. I když jsou to BO1, nemyslím si, že se potkáme v eliminačních zápasech. Samozřejmě pak záleží, kdo bude první a kdo druhý. V té áčkové skupině má Dynamo Eclot asi jasně navrch, o postup asi bude bitva mezi eSubou a Entropiq Prague.

Nebojíš se toho, že by se stalo něco jako proti eSubě na Sazka eLEAGUE? Byl to jen tzv. fluke?

No já doufám, že byl, a už se to v životě nestane. Ale stalo se to, teď už s tím nic neuděláme. Stalo se to nám, může se to stát i třeba eSubě proti Universe, může se to stát komukoliv. Je to pořád CSko, ale když se člověk poctivě připravuje, tak se tomu dá vyhnout. 

Koho vidíš jako největší konkurenty? Třeba s DNE jste se ještě letos pořádně nepotkali, to by mohl být zajímavý střet. 

Asi nemám takového soupeře, kterého by chtěl vyloženě porazit. Ale tak samozřejmě, ENTERPRISE a Dynamo Eclot hrají velmi dobře v Evropě. ENTERPRISE nás už dokonce porazili, takže ty bychom chtěli určitě porazit. Jsou pro nás asi i horší soupeř než Eclot.

Je pro vás motivace i to, že jako první tým můžete vyhrát zlato potřetí v řadě? ZEDKO se zase může stát nejúspěšnějším hráčem historie. 

Zrovna Jindra to podle mě v hlavě má, pro něj je určitě motivace popáté vyhrát. Já jsem vlastně ani nevěděl, že to třikrát nikdo v řadě nedal, myslel jsem si, že eXtatus to zvládli. Já toto ani moc neřeším, jsou to věci, které jsou pro mě docela nepodstatné. Je to turnaj jako každý jiný, chceme potěšit fanoušky a vyhrát.

Otázka na závěr z publika, podaří se ti letos mít kladné K/D?

(Smích) No uvidíme, na LANce se většinou daří, ale samozřejmě záleží, jaký bude monitor a jaký bude stůl.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.