Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot má splněno. Ve středu zůstává neporaženo a postupuje přímo do semifinále

3. 11. 2022 | 00:41 Counter-Strike 2 Reportáž
První den letošního Tipsport MČR CS:GO je u konce. Universe se bohužel s turnajem rozloučili jako první, hned posléze ale došlo na přímý souboj o postup do semifinále. Esuba předvedla heroický výkon, ale DNE zvládli sérii otočit. Na borce v modrém tak v pátek čeká decider.
Vít „nbqq“ Pohlot
Vít „nbqq“ Pohlot
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Série o první slot v semifinále začala Overpassem. Tempo hry a série zvládnutých kol často udávaly zvládnuté a mnohdy těsné situace při dohrávkách kol. Nikomu se však nepodařilo ani jednou získat více než čtyři body v řadě. Na jedné straně zářil Vojtěch „Valencio“ Mydlář, na té druhé sám in-game leader Lukáš „luko“ Hrabčík. Ten dopomohl k tomu, že jsme viděli vůbec první prodloužení na eventu, zatímco 41 zářezů Valencia nestačilo. Esuba v prodloužení působila více energicky a šla do vedení po výhře 22:18.

Dynamo Eclot mělo na Ancientu jednoznačný cíl, za kterým mezi ruiny vstoupila sebevědomě. Vedení si ale dlouho neudrželo a taháním za kratší konec navázala na neideální T stranu ze zápasu s Universe. Palebná síla eSuby se zdála být neomylná a náskok postupně rostl. Po změně stran se ale karta obrátila. DNE zavzpomínali také na svoji špičkovou CT stranu a hru si rázem užívali. Lukáš „Levi“ Bouřa sice málem zazářil 1v5 clutchem, důležité je ale klíčové slovo málem. 10 kol v řadě znamenalo comeback a srovnání série.

Pardubický celek po prohraných pistolkách roztočil svá kola a vedl už 7:1. Esuba se ale nevzdala a několika povedenými akcemi ukončila první polovinu nejtěsnějším možným rozdílem. Druhá polovina ovšem měla stejný scénář, jako ta první. Dynamo Eclot opět zvládli druhé kolo a byli k nezastavení. Hře vévodily výkony Martina „Dytor“ Handla a Víta „nbqq“ Pohlota, v celkové koordinaci týmového výkonu i v pozdních nočních hodinách z toho byla výhra 16:9 a 2:1 celkově. Brněnské výstaviště poznalo prvního semifinalistu.

Dynamo Eclot vs. eSuba
Dynamo Eclot vs. eSuba
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.