Přejít k hlavnímu obsahu

Všechno, nebo nic. NEOFRAG se utká s Vitality o postup

3. 11. 2022 | 13:55 Counter-Strike 2 Turnaj
NEOFRAG na hraně vyřazení i postupu. Poslední hrací den úvodní fáze IEM Rio nabídne duel mezi OG a Vitality o jedno z posledních postupových míst. Představí se i Cloud9 nebo miláčci domácího publika 9z.
OG se radují z vítězství na IEM Rio
OG se radují z vítězství na IEM Rio
Zdroj: Twitter @IEM

Historicky první brazislký Major, IEM Rio, se pomalu přelévá do další fáze. Ještě předtím zbývá zjistit jména tří týmů, které doplní šestnáctku nejlepších. Vítězové postupují a zajistí si mimo jiné místo v kvalifikaci do Paříže, poražení jedou domů a na jaře si zahrají otevřené kvalifikace.

Hned úvodní zápas bude pro české fanoušky ten nejdůležitější. O postup totiž zabojuje Adam „NEOFRAG“ Zouhar se svým týmem OG. Čeká jej ale dost možná nejtěžší soupeř. Vitality sice po prohrách proti GamerLegion a Outsiders byli na kraji vyřazení, přesto jsou jedním z favoritů na celkový triumf.

Kromě české hvězdy se můžeme těšit na vyostřený souboj dvou hvězdných sniperů. Postaví se proti sobě Mathieu „ZywOo“ Herbaut a Abdul „degster“ Gasanov, kteří se utkají o status nejlepšího hráče Challengers fáze. Duel začíná v 15:00, výsledky a statistiky najdete v našem Zápasovníku.

Atmosféra na IEM Rio
Atmosféra na IEM Rio
Foto: ESL | Stephanie Lindgren

V 18:30 je na řadě další vyostřený duel. Zatímco překvapení turnaje GamerLegion bylo po dvou zápasech krok od postupu, favorizovaní Cloud9 nestačili ani na fnatic, ani na Grayhound. Pro jednoho by šlo pro pohádkový postup, pro druhého dost možná o záchranu před rozpadem.

Své vykoupení po několika letech bez Majoru mohou dokončit fnatic. Ti letos prošli velkou proměnou, a právě poslední zápas dne rozhodne o tom, zda bylo obrození úspěšné. Domácí 9z budou bojovat nejen za brazilské publikum, ale i za celou Ameriku. Hraje se totiž mimo jiné o rozložení slotů na Major v Paříži. Pokud zvítězí 9z, bude mít Amerika nadále 6 míst, v opačném případě se ale rozšíří počet evropských týmů na 17.

Kompletní výsledky, statistiky a rozpis zápasů na IEM Rio najdete tradičně v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.