Přejít k hlavnímu obsahu

Finálová bitva. Rozšíří Faker svou sbírku trofejí a překoná rekord?

5. 11. 2022 | 13:45 League of Legends Preview
Zlatý hřeb roku 2022 klepe na dveře. Poslední a nejočekávanější zápas letošní sezóny nabídne střet dvou týmů, jejichž protagonisté tvoří neskutečný příběh. Nejikoničtější organizace na scéně v podobě T1 a jejich nepravděpodobný vyzyvatel DRX se porvou o prestižní trofej.
Deft proti Fakerovi
Deft proti Fakerovi
Zdroj: Riot Games

Před devíti lety, na třetím mistrovství světa League of Legends, debutoval Lee „Faker“ Sang-hyeok a šokoval svět. Mladý talent, který ukázal svůj potenciál a zapsal svoje jméno do esportové kroniky. Tehdy se šampionát konal v Americe a on byl jeho vítězem.

To byla ale pouze jen první z mnoha trofejí, kterou za svou kariéru získal. Od té doby ovládl největší světový turnaj ještě dvakrát a osud tomu chtěl, aby se po tolika letech opět vrátil do Ameriky a v takové formě. Faker a T1 jdou do finálového klání jako favorité, jako mladá krev staré dynastie, která chce navrátit zašlou slávu.

Od zbrusu nové trofeje je ale dělí celek, od kterého spousta lidí ani nečekala, že se vůbec dostane ze skupin. Že ve čtvrtfinále vyřadí obhajující mistry světa EDG, že v semifinále smetou šampiony LCK GEN. Přesto se DRX probojovali z play-in fáze až do samotného grand finále.

Pro Kima „Deft“ Hyuk-kyu, který na scéně působí stejně dlouho jako legendární Faker, je to první finálová účast a možná zároveň poslední kvůli povinné vojenské službě.

Letošní finále ale není jen o těchto dvou osobnostech, ale o každém hráči, který tento víkend nastoupí na stage v San Franciscu před zraky desetitisíců fanoušků v hledišti a dalších milionů po celém světě. Pro naprostou většinu z nich je to jejich premiéra ve finále Worlds a jeden z nejdůležitějších momentů v životě. Faker ale není jediný držitel trofeje v nadcházejícím klání.

DRX má na pozici supporta Cho „BeryL“ Geon-hee, který triumfoval před dvěma lety. Nyní spolu s Deftem a nadějnými mladými hráči tvoři poslední baštu pro své soupeře a návrat staré dynastie.

Vzhledem k místu konání se duel mezi T1 a DRX odehraje pro nás v nočních hodinách. V neděli 1:00 ráno odstartuje závěrečnou bitvu show a rozhodne se o nejlepší sestavě League of Legends, která momentálně chodí po této planetě!

Složení finálových sestav
 DRXT1
TOP Jižní Korea Hwang "Kingen" Seong-hoon Jižní Korea Choi "Zeus" Woo-je
JUNGLE Jižní Korea Hong "Pyosik" Chang-hyeon Jižní Korea Mun "Oner" Hyeon-jun
MID Jižní Korea Kim "Zeka" ( listen) Geon-woo Jižní Korea Lee "Faker" Sang-hyeok
ADC Jižní Korea Kim "Deft" Hyuk-kyu Jižní Korea Lee "Gumayusi" Min-hyeong
SUPPORT Jižní Korea Cho "BeryL" Geon-hee Jižní Korea Ryu "Keria" Min-seok

 

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.