Přejít k hlavnímu obsahu

Seron: Mám nový impuls a chuť hrát. Haaland je moje noční můra

3. 11. 2022 | 18:30 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Před začátkem FIFA 23 přestoupila jedna z největších hvězd tuzemské FIFA scény do dresu pražského klubu. Barvy Sparty nově obléká Dominik „Seron“ Čermák, jenž se jako jediný probojoval mezi nejlepší osmičku brněnské zastávky Hyundai MČR FIFA. „Musím ukázat, proč jsem první a vyhrat celý turnaj,“ má jasno Seron.
Dominik "Seron" Čermák
Dominik "Seron" Čermák
Zdroj: Sparta Praha X Enterprise

Ovládl jsi kvalifikační tabulku před Mrkyym. Jsi v dobré formě? Sedí ti současný ročník?

Neřekl bych, že jsem v největším peeku, ještě něco tomu chybí. Musím najít co a zapracovat na tom.

Je hezké, že jsem první. Zvedne to sebevědomí, teď jen musím ukázat, proč jsem první a vyhrat celý turnaj. Bude to těžké, ale já sám sobě věřím. Mám ještě pár dní tréninku, tak do toho dám vše, abych se maximálně připravil na zastávku Hyundai MČR FIFA.

Co tě v současném ročníku nejvíce překvapilo?

Překvapil mě styl běhu. Přijde mi to jako hrozná blbost, aby se hráči rozdělovali na lenghty, explosive... Samozřejmě střely z dálky a Erling Haaland, je to moje noční můra, překvapilo mě, jak moc rychlej a dobrej je. Bojím se jeho budoucích kartiček.

Kdo je pro tebe momentálně nejnepříjemnějším soupeřem?

Těžko říct, ještě jsem proti klukům moc nehrál. Nebudu říkat Laky, to už by bylo ohrané (směje se). Kluci ze Slavie nejsou špatní, jde vidět, že na sobe pracují a chtějí něco dokázat, i když je to největší soupeř (směje se). ACS!

V prvním kole tě čeká Ritzy. Utkal už ses s ním ve FIFA 23?

Ještě jsem se s Ritzym nepotkal, bude to naše premiéra v nové Fifě. Doufám, že do ní vkročím výhrou a postupem do top 4 v turnaji.

Kdyby sis měl vybrat ideální finále, proti komu by sis měl zahrát?

Ideální finále? Laky, Mario nebo Mrkky. Jeden z nich. Samozřejmě doufám, že vítězně pro mou stranu.

Před několika týdny jsi po třech letech znovu přestoupil. Kde jsou největší rozdíly mezi angažmá v Sampi a ve Spartě?

Rozdíly určitě nějaký jsou. Jste blíže ke klubu jako takovému, potkáváte se s klukama z Áčka, dokonce jsem si psal už s Adamem Karabcem ohledně FIFY a oblečení. Z té herní stránky máte nový impuls, novou chuť hrát a reprezentovat Spartu x EP. Je to tu super, nemám si na co stěžovat.

Jak sis sedl se svými novými spoluhráči?

S klukama se znám už dlouho. Myslím si, že jsme si sedli, teď se dáme jen dohromady na virtuálním trávníku, ať jsme co nejvíce sehraní a můžeme vyhrávat turnaje ve formátu 2v2. To bude tuto sezónu klíčové.

Byl už ses na fotbale podívat na svého bývalého šéfa Jakuba Jankta?

Ano, byl. Byl jsem na Spartě s Ostravou, kdy to skončilo remízou. Škoda, měli jsme vyhrát, ale i přesto byla atmosféra super a s tátou jsme si to užili!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).