Přejít k hlavnímu obsahu

Ani hvězdný výkon na Vitality nestačil. NEOFRAG se s Majorem loučí

3. 11. 2022 | 19:00 Counter-Strike 2 Turnaj
OG dostali v rozhodujícím zápase nejtěžšího soupeře, na kterého ani přes bojovný výkon nestačili. Vitality přežili Challengers fázi IEM Rio, naopak NEOFRAG a spol. letí domů.
OG v Riu končí
OG v Riu končí
Zdroj: Twitter @OGcsgo

V rozhodujícím zápase posledního dne Challengers fáze IEM Rio Majoru se OG postavili proti težké váze z Francie. Ani výborný výkon české hvězdy Adama „NEOFRAG“ Zouhara však na Vitality nestačil a OG se se svým historicky prvním Majorem loučí na děleném 17. místě.

Začalo se na mapě Vertigo. Utkání to bylo vyrovnané, týmy se střídaly ve vyhraných kolech a šlo se až do prodloužení, ze kterého lépe vyšli Vitality. Nepomohl ani NEOFRAG, který si zavzpomínal na svá Vertiga v barvách SINNERS a nastřílel 34 killů.

O dost lépe to pro OG vypadalo na Infernu. To totiž bylo naprosto jednostranné, přičemž hlavní tažnou silou byl opět český střelec, který se přesně trefil hned 19krát a jeho tým uzavřel mapu se skóre 16:6.

Poslední mapa Dust2 se opět vrátila do vyrovnaných kolejí. První polovina skončila nejtěsnějším možným vedením pro Vitality a The Bees vstoupili lépe i do druhé poloviny. NEOFRAG na své výkony z předchozích map nenavázal, OG se po změně stran už nedokázali chytnout a po prohře 8:16 se s Riem loučí. Jako již tradičně zazářil ZywOo, který nasázel na třetí mapě 27 fragů a zachránil svůj tým před senzačním vyřazením.

Vitality míří do Legends fáze, zatímco OG čeká cesta domů. Při cestě do Paříže se navíc budou muset opět probojovat přes otevřené kvalifikace.

Challengers fázi čekají ještě poslední dvě utkání. Ve večerním zápase se utkají Cloud9 a GamerLegion, celý den pak uzavře duel mezi fnatic a 9z. Kompletní výsledky IEM Rio Majoru naleznete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.