Přejít k hlavnímu obsahu

Cryptova druhého překvapení nedosáhla, ENTERPRISE míří do play-off!

3. 11. 2022 | 21:39 Counter-Strike 2 Reportáž
Druhý den Tipsport MČR CS:GO je u konce, všechny další zápasy už proběhnou na stage před živým obecenstvem, které se do Brna chystá vyrazit. Závěr čtvrtečního programu vyšel lépe ENTERPRISE, kteří se s Cryptovou rvali jako houževnatí lvi a Cryptova byla jejich kořistí. EP se tak stali druhým semifinalistou, zatímco na Cryptovu čekají podruhé SINNERS.
ENTERPRISE při media day
ENTERPRISE při media day
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nejspíše vás nepřekvapí, že se týmy znovu dostaly k Ancientu, nejoblíbenější mapě na turnaji. Nejvíce si úvod vychutnával Tomáš „system“ Zemko, na druhé straně opět úžasně pálil Oldřich „PR“ Nový. Byl to ale Deyvid „h4rn“ Benchev, který odstartoval přehlídku clutchů. Jeden z nich po změně stran dokonce Erik „The eLiVe“ Sith vyšperkoval acem. Hra se přelévala ze strany na stranu a pět zářezů v jednom kole nasbíral i Tomáš „zyored“ Cvaniga. Byli to ale ENTERPRISE, kteří ve vypjaté koncovce zvládli 30. kolo a šli do vedení.

Cryptova ale nenechala nic náhodě a chtěla soupeři jeho hru oplatit stejnou mincí. Vedení 7:0 bylo jasným důkazem. H4rn se však poté dostal k AWP a začaly se dít věci. ENTERPRISE se podařilo stáhnout první polovinu na výsledek 5:10, po druhých pistolkách pro EP bylo stále vše otevřené. Ostravští hoši se opět mohli opírat o 15letého střelce PR, ale závěr dotáhli jen do prodloužení. Tam už ENTERPRISE naplno dominovali a nedovolili soupeři jediné další kolo. EP míří do semifinále a jako bonus je čeká volný pátek.

Tomáš „zyored“ Cvaniga: „PR ani nebyl nervózní. A i když měl před LAN nějaké obavy, tak jsme se s ním snažili stále komunikovat jakožto ti zkušenější a starší. Podle mě to zvládl v pohodě a bude to zvládat i dál. — Přípravu na SINNERS můžeme použít znovu, ale nemůžeme dál dělat takové hloupé chyby jako dneska. Prohráli jsme si vlastně celý ten zápas sami.“

Cryptova vs. ENTERPRISE
Cryptova vs. ENTERPRISE
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.