Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS pokořili Dynamo Eclot 2:0 a v neděli si zahrají o zlatý hattrick!

5. 11. 2022 | 15:15 Counter-Strike 2 Reportáž
První semifinále nabídlo parádní bitvu. Favorit jasný nebyl, protože Dynamo Eclot, jakožto vítěz své skupiny, se SINNERS ještě letos nevyhráli. Skalp nezískali ani v Brně, protože i přes individuální i týmové záblesky nedokázali skolit giganta, jehož konsolidovaná hra byla o něco lepší. Na hříšníky z Liberce tak čeká třetí finále v řadě, DNE pouze bitva o bronz.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Nejspíše vás nepřekvapí, že sobotní den začal mapou Ancient. Diváky dostal jako první do varu Patrik „Zero“ Žúdel, ale byly to až Deagly, které odstartovaly jízdu SINNERS za CT stranu. Po pěti bodech v řadě se poprvé ozval hvězdný Martin „Dytor“ Handl, a i když Dynamo Eclot zaváhalo proti slabším nákupům, tak výsledek 7:8 za teroristy byl krásným základem – obzvláště ve chvíli, kdy hned o dvě kola později dostal Vít „nbqq“ Pohlot svůj tým do vedení rychlým acem. Hříšníci však ukázali kvalitní T stranu, nepustili soupeře do trháku a předvedli dokonce tři clean-n-easy kola. U prvního map pointu DNE zatáhli za záchrannou brzdu v situaci 2v4, při pokusu o dotažení ale nezvládli 30. kolo a SINNERS šli po výhře 16:14 do vedení v sérii.

Parádní zprávou pro liberecký tábor byl fakt, že šli na své Vertigo. Jindřich „ZEDKO“ Chyba hned v pistolkách rozjel své hlavostřelecké představení, sérií čtyř bodů ale hráči Dynama Eclot na čas srovnali. SINNERS však i dalších kolech nacházeli skulinky v obraně soupeře a stav 10:5 nenechával diváky v aréně klidnými, stejně jako 14 AWP killů Davida „forsyy“ Bílého za pouhou polovinu. DNE se nevzdávali, Lukáš „capseN“ Koláčný nasázel čtyři kousky s pistolkou, jeho tým na to navázal dalšími dvěma body, ale to bylo vše. Obranná zeď hříšníků byla skutečně neprostupná, skoro každý z hráčů se dostal ke své chvilce slávy a společnými silami došli k výhře 16:8 a jsou jediný krok od přepsání historie. V neděli odpoledne si zahrají finále.

Pozápasové ohlasy

Miloš „Dzejky“ Frčo: „Myslíme si, že Ancient moc dobrý nemají, tu T stranu jsme měli třeba mnohem lepší. Jejich T strana je ale i tak nepříjemná, špatně se proti ní hraje. Ještě večer i dnes ráno jsme si dělali přípravu. Hrát na takové stage je úžasné. Je to těžší, SINNERS mají dobré fanoušky, ale Dynamo Eclot ještě lepší.“

Tomáš „Tomkeejs“ Tomka: „Radši bychom chtěli ve finále eSubu, abychom jí vrátili ten výprask, co jsme dostali. Asi bychom proti nim i měli lepší map pool, ale jsme připraveni na všechny mapy. Není to pro nás takový rozdíl. Defenzíva pro nás byla důležitá, věděli jsme, že když nám to za T půjde a dáme 7-8 kol, tak vyhrajeme.“

Dynamo Eclot vs. SINNERS
Dynamo Eclot vs. SINNERS
Foto: Zápasovník
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.