Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva roku! Přepíší SINNERS historii, nebo se eSuba dočká titulu po devíti letech?

6. 11. 2022 | 16:20 Counter-Strike 2 Preview
Listopad je na domácí CS:GO scéně už roky spojený s vrcholem sezóny. Na brněnském výstavišti se i letos napíše poslední stránka aktuální mistrovské sezóny, zlatým písmem ale může být zapsán jenom jeden. Oba aktéři nedělního finálového boje přitom nabízí krásné příběhy.
Lukáš „Levi“ Bouřa na stage
Lukáš „Levi“ Bouřa na stage
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Léta 2020 a 2021 patřila SINNERS. V letošním roce ale bojují sami se sebou, obzvláště po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara, a za celou sezónu doma nevyhráli jediný offline turnaj. Do Brna poprvé nepřijížděli jako jasný favorit číslo jedna, a dokonce hned v prvním zápase zaváhali proti outsiderovi své skupiny. Vypadalo to s nimi bledě, ale ve správný čas se probudili. V pátek poprvé nastoupili před diváky a od té doby hrají jako vyměnění. Jsou skutečnými showmany, jejichž výkony s podporou bouřícího kotle rostou.

Na druhé straně barikády najdeme eSubu. Tradiční pojem domácí esportové scény čeká na mistrovský titul již od roku 2013, ačkoliv ve sbírce má nejvíce medailí ze všech. Totéž platí také o letošním podzimu, kde vybojovala už dvě stříbra. S třetím takovým se ale počtvrté v historii spokojit chtít nebudou. V letošním roce posílili palebnou sílu a pod taktovkou nového kouče působí jako svěží vítr, občas je potřeba jeden takový impulz a dějí se věci. SINNERS navíc na For Games porazili a vědí, že to v Brně mohou zopakovat.

Kotel eSuby
Kotel eSuby
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)
Kotel SINNERS
Kotel SINNERS
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Z hlediska K/D ratia jsou nejlepšími hráči obou celků snipeři. Souboj Davida „forsyy“ Bílého s Dominikem „blogg1s“ Janitou bude jedním z klíčových miniduelů finálové série, oba borci útočí na svůj první mistrovský titul, takže o motivaci mají postaráno. Z hlediska individualit se ale vůbec nejlépe prezentují Jindřich „ZEDKO“ Chyba a Lukáš „Levi“ Bouřa, kteří byli nominováni na cenu Rádio Spin Nejužitečnějšího hráče turnaje. ZEDKO se může stát nejúspěšnějším hráčem historie a podle toho vyladil svou životní formu.

Fenomenální bitva nás čeká nejen na serveru. Příznivci SINNERS a eSuby v předchozích dnech vytvořili nejvíce elektrizující atmosféru ze všech týmů, i oni nechají na výstavišti všechno, aby dotlačili své miláčky k mistrovskému titulu. Grandfinále a poslední zápas české sezóny začíná v 17:30, pokud se do Brna nedostanete, tak si kromě Twitche můžete část finále naladit i v živém přenosu na Prima COOL a Óčko TV.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.