Přejít k hlavnímu obsahu

Z eSuby až do nejvyšší ligy. Twisten si zahraje za slavný Team Vitality

13. 11. 2022 | 12:10 VALORANT Přestup
Česko přece jen bude mít svého jednoho reprezentanta v nejelitnějším kruhu. Výběr hráčů, kteří budou bojovat příští sezónu v evropské lize, byl náročný, počet míst omezený a konkurence obrovská. Přesto byl o Karla „Twisten“ Ašenbrenera zájem a český střelec tím pokoří další metu. Od člena lokálního týmu se během dvou let dostal až mezi nejužší špičku.
Nová sestava Vitality
Nová sestava Vitality
Zdroj: Team Vitality

Frančízing znamenal pro spoustu organizací konec na poli působení v nejvyšší lize, BIG s Twistenem byli jednou z nich. Český talent ale svými výkony dokazoval, že má na to nadále působit mezi nejlepšími. Team Vitality je naopak jednou z organizací, které svůj spot mezi elitou poprvé získaly. Doposud působili „pouze“ ve francouzské regionální lize, kde si sršni nevedli vůbec špatně. Dokonce svůj kádr v první polovině roku obohatili mistrem světa Santerim „BONECOLD“ Sassim, který v sestavě pokračuje i nadále jako IGL.

Základem týmu je už rok a půl Jokūbas „ceNder“ Labutis. Litevský střelec bude tváří týmu i nadále, ale zbylá tři místa obsadí nově příchozí hráči. Jedno z nich připadlo právě Twistenovi, o něhož organizace projevila zájem. Pětici doplní sehrané duo z OG LDN UTD, Tomas „Destrian“ Linikas a Michał „MOLSI“ Łącki, jenž svou kariéru mimochodem započal v Entropiqu. Oba už mají zkušenosti z nejvyšší evropské úrovně.

„S radostí oznamuji, že jsem se připojil k týmu Vitality a budu vystupovat v nadcházející lize VCT 2023! Jsem připraven reprezentovat Česko a vyhrát nějaké trofeje!“ zaradoval se mladý hráč na sociálních sítích. Twisten bude jediný český zástupce v nejvyšší lize, konkurence je ale veliká. Sestavy se teprve budou sehrávat a někteří třeba neudrží tempo. Příležitostí pro náhradu bude přibývat a další čeští hráči si už brousí zuby.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.