Přejít k hlavnímu obsahu

Generální ředitel rozpadající se krypto burzy zajistil investici 5 miliard korun při hraní League of Legends

13. 11. 2022 | 10:00 League of Legends Kauza
Sam Bankman-Fried, takzvaný Kryptokrál, se pohyboval při svém podnikání na tenkém ledě. Jeho nyní už rozpadající se burza FTX, která je hlavním sponzorem slavné organizace TSM, sháněla nové investice a generální ředitel Sam jej získal. To vše když byl uprostřed hodnocené hry v League of Legends.
Generální ředitel Sam Bankman-Fried hrál League of Legend při získání investice
Generální ředitel Sam Bankman-Fried hrál League of Legend při získání investice
Zdroj: Riot Games/FTX

Kryptoměny a burzy mohou být pro někoho komplikovaným byznysem. Pro lidi, kteří se tím nechtějí zabývat, ale chtějí být součástí, je tady Sam Bankman-Fried. Geniální člověk, který se vyzná a umí na burze chodit. Stvořil vlastní krypto-impérium, které se ale v posledních dnech pomalu začalo rozpadat. Hodnota jejich tokenu se zhroutila a plánovaná koupě největším krypto rivalem Binance byla zrušena.

V centru neskutečného obchodního jednání byl chytrý Sam Bankman-Fried, který „zachrání každého, kdo potřebuje peníze“. Inteligence ale nebyla jeho jedinou předností, multitasking uměl využívat v celé své kráse. Při online videohovoru s potenciálními investory ze Sequoia totiž hrál SoloQ v League of Legends. Když vysvětloval svou rozsáhlou vizi, byl uprostřed ganku. Nadšený kolega, který seděl kus od něj, nejdříve nevěděl, co dělá. Později se vyjádřil: „Sedím deset stop od něj, přijdu k němu a pomyslel jsem si, sakra, to bylo opravdu dobré! Ukázalo se, že ten frajer celou schůzku hrál League of Legends.“ Investoři byli z plánu nadšení a před miliard korun bylo zajišťeno.

Jenže jak můžeme být svědky dnes, ani investice nepomohla. Svět totiž sleduje krach FTX burzy a její bankrot. Sam Bankman-Fried přišel ze dne na den o 94% svého majetku. Na vině není jeho hraní LoLka při důležitých rozhovorech, ale zhroucení hodnoty jejich tokenu, jež držela firma Almeda Research. Kryptoměny jsou zkrátka velmi riziková oblast, což pocítil i Sam. Ten nakonec rezignoval na svou pozici a svět tak má o jednoho krypto miliardáře méně.

FTX byla hlavním sponzorem esportové organizace TSM, která nově vystupovala pod názvem TSM FTX. Tomu bude zjevně také konec.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.