Přejít k hlavnímu obsahu

Robot Sophia se stala první umělou inteligencí, která podepsala smlouvu s esportovou organizací

14. 11. 2022 | 07:00 Zajímavost
XSET je americká profesionální esportová a zábavní organizace, která se může pyšnit něčím jedinečným. Podepsala totiž nejpokročilejšího humanoidního robota na světě, Sophii. Připojí se mezi tvůrce obsahu.
Sophia se učí hrát
Sophia se učí hrát
Zdroj: XSET

Sophia je nejpokročilejší humanoid na světě (ne každý sdílí tento názor) řízený umělou inteligencí a první robotická inovační velvyslankyně rozvojového programu OSN. Ozdobila také obálku časopisu Elle, strávila chvilku s Jimmym Fallonem v The Tonight Show a pro mnohé je tváří budoucí vztahů mezi lidmi a roboty. David Hanson z Hanson Robotics, tvůrce robota, přivedl Sophii na svět už v roce 2016.

Ta dokonce obdržela saúdskoarabské občanství, a stala se tak vůbec prvním robotem, který má státní příslušnost. „Jsme nadšeni, že se Sophia připojí k úžasné a rozmanité komunitě XSET. Sophia je nadšená z toho, že se může učit a růst, zatímco pokračuje ve své snaze pomáhat lidem a sloužit výzkumu a vývoji, aby jí i světu přinesla vědomí, život a umělou inteligenci (AGI). Tato kapitola znamená další zvláštní krok na této cestě,“ prohlásil tvůrce David Hanson.

Sophia se připojí k týmu tvůrců obsahu. Již se učí hrát a objeví se jako nová členka už 19. listopadu na akci pouliční kultury, kde se zúčastní herní sekce. Generální ředitel společnosti XSET Greg Selkoe řekl:“ Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Sophii do rodiny. ... Jde nám o budoucnost a Sophia je budoucnost. Nejenže umí hrát, ale bude také multi talentovaným tvůrcem obsahu.“

Jednou z prvních věcí, které XSET a Sophia plánují podniknout příští rok, je vytvoření společného streamovacího kanálu. Sophia je umělá inteligence, takže bude fascinující sledovat její interakci s fanoušky a širší herní kulturou živě a bez scénáře.

Zdroj: XSET
Štítky: XSET, robot, AI, Sophia
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.