Přejít k hlavnímu obsahu

Finále Majoru bez fanoušků. Reálné obavy, nebo přehnaná reakce?

13. 11. 2022 | 16:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Rekordně rychle vyprodané lístky byly příslibem parádní kulisy v Riu de Janeiru. Brazílie se konečně dočkala svého vysněného Majoru a mluvilo se o tom, že se hráči mohou těšit na nejlepší atmosféru v historii CS:GO. Jenže mimo zápasů domácího mančaftu FURIA připomínala vyprázdněná hala spíše knihovnu. První semifinále mezi Outsiders a MOUZ se odehrálo téměř bez fanoušků. Nyní vládnou obavy, že se bude něco podobného opakovat během nedělního finále.
Prázdné hlediště během semifinále Majoru
Prázdné hlediště během semifinále Majoru
Zdroj: twitch.tv/esl_csgo

Dva zápasy s výbornou atmosférou, čtyři před takřka vyprázdněným publikem. Taková je dosavadní bilance momentálně probíhajícího Majoru v Riu de Janeiru. Utkání jihoamerického týmu FURIA se odehrála před plnou Jeunesse Arenou, především čtvrtfinálový mač Brazilců proti NAVI se díky divákům zapsal do historie.

Jenže všechna ostatní čtvrtfinále i semifinále mezi Outsiders a MOUZ byla, co se týče návštěvnosti, tristní. „Jsou tam jen fanoušci FURIA, ne fanoušci Counter-Striku,“ zní často na diskuzních fórech. 

Bohatý doprovodný program před arénou byl zřejmě tím největším důvodem, proč se diváci nedostavili na svá místa. Většina trávila čas s domácími ikonami a Counter-Strike byl až na druhém místě.

Hráči a pořadatelé jen mohou doufat, že se situace nebude opakovat i během nedělního finále.

Čeští fanoušci se sice již do Ria nepodívají, mohou se však zúčastnit watch party ve Vodafone PLAYzone Areně! Obří LED obrazovka, parádní občerstvení a to nejlepší CS:GO k tomu. Perfektní program na nedělní večer.

IEM Rio Major
IEM Rio Major
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).