Přejít k hlavnímu obsahu

Známe skupiny pro mistrovství světa! S kým se utkají Češi a Slováci?

14. 11. 2022 | 10:20 Counter-Strike 2 Turnaj
Více než 600 zástupců 106 různých států se v prosinci utká na čtyřech pódiích o světové reprezentační tituly v šesti různých hrách. České a slovenské fanoušky bude zajímat především CS:GO turnaj. Složení národních týmů ještě neznáme, základní skupiny už ale ano.
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství Evropy
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství Evropy
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Losování všech herních titulů proběhlo v nedělním živém přenosu. Místenky v hlavním turnaji mají zajištění mistři Evropy, Ameriky, Asie a Afriky. O zbylé čtyři sloty se poperou výběry 31 dalších států, které CS:GO vybraly za svoji primární týmovou hru. Mezi účastníky díky tomu nebudou chybět ani Češi a Slováci.

Česká reprezentace pod taktovkou manažera Štěpána Macha byla nalosována jako poslední do skupiny E. O postup do další fáze se dosud neoznámené složení popere s Černou Horou, Belgií a Německem. Především u posledního jmenovaného celku záleží, koho místní asociace nominuje, jinak jde o hratelnou skupinu.

Slovensko se může těšit na soupeře z Norska, Bosny a Hercegoviny a Malty. Příliš se bohužel nedá očekávat, že by dorazili bratranci z G2, huNter a NiKo, takže ani tady se nedá hovořit o žádné skupině smrti. Český ani slovenský výběr na ME neprošel do bojů o medaile, tak uvidíme, jestli se jim nyní bude dařit o poznání více.

14. ročník mistrovství světa v elektronických sportech se uskuteční 1. až 12. prosince na Bali. Kromě možnosti obléct národní dres a lákavého prize poolu tak na hráče čeká i netradiční a lákává destinace. 

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
Malta
Bosna a H.
Norsko
Slovensko
Maroko
Monako
Rumunsko
Nizozemsko
Tádžikistán
Indie
Chile
Team IESF
Hongkong
Namibie
Spojené státy
Rakousko
Skupina ESkupina FSkupina GSkupina H
Černá Hora
Belgie
Německo
Česko
Španělsko
Bangladéš
Mongolsko
Jihoafrická rep.
Srbsko
Chorvatsko
Bulharsko
Maďarsko
Wales
Ekvádor
Lucembursko
 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.