Přejít k hlavnímu obsahu

Konec kapitoly se blíží. Datum bylo oznámeno během přímého přenosu FNCS

16. 11. 2022 | 07:00 Fortnite Update hry
Live event Fortnite čtvrté sezóny třetí kapitoly ponese v překladu název Zlomenina. Epic Games takto detailní informace nezveřejňují tak brzy, ale tentokrát jde o něco speciálního. Podle oficiálního příspěvku na Twitteru je živá událost poslední aktivitou samotné kapitoly 3!
Fortnite Fracture
Fortnite Fracture
Zdroj: Epic Games

Jakmile událost skončí a začne odstávka serverů, přesuneme se do další hlavní fáze příběhu hry. Jako u každé nové kapitoly nás čeká zcela nový ostrov. Prozatím jsou  oficiálně potvrzeny pouze čas a datum live eventu. Čeští a slovenští hráči se eventu dočkají 3. prosince ve 22 hodin, na další informace si musíme počkat.

Živá událost se uskuteční přesně rok poté, co Donald Mustard odhalil Midasův osud krátce před začátkem třetí kapitoly. Právě ta jde nyní do finiše, takže je dost pravděpodobné, že Midase uvidíme v live eventu. Aby se toto tvrzení upevnilo, stříbrný a zlatý sprej nalezený v souborech hry zobrazuje Midasovu ruku.

Konec, který se točí kolem Chrome a Reality Zero, je to těžké považovat za pouhou náhodu – i vzhledem k tomu, že Midas dokáže proměnit ve zlato vše, čeho se dotkne. Jedinou otázkou je, kdo najde Midase, když je Paradigm stále v Realitě 6-5-9?

To vše je i v souladu se skutečností, že na začátku čtvrté sezóny třetí kapitoly byla v souborech objevena nová mapa. I když tato informace nebyla nikdy odkryta, ale jen sdělena dataminery, je už tradicí mít na začátku každé kapitoly proměněnou mapu a nové lokace. S největší pravděpodobností, vzhledem k názvu live eventu, může nová mapa obsahovat rozbité části starších map. Vše jsou ale opět jen spekulace.

Se vším, co víme, už nebudeme muset dlouho čekat na live event ani na novou mapu. Už jen zhruba 20 dní máte na dosažení levelu 200, abyste se s kapitolou 3 rozloučili s kompletním battle passem.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.