Přejít k hlavnímu obsahu

Největší ženský turnaj je tu. Osm týmů si zahraje o více než 12 milionů korun

14. 11. 2022 | 15:18 VALORANT Preview
Po roce intenzivních regionálních soutěží se elitní ženské týmy poprvé osobně setkají na korunovaci globálního šampiona. Od 15. do 20. listopadu se nejlepší celky světa sejdou v Berlíně na úvodním šampionátu VALORANT Game Changers. Kdo pozvedne trofej nad hlavu?
Game Changers Championchip
Game Changers Championchip
Zdroj: Riot Games

Game Changers Championship je první celosvětovou událostí ze série VALORANT Game Changers, tedy pro osoby jiného pohlaví než mužského. Stovky týmů se utkaly v regionálních soutěžích o prestižní slot pro mistrovství světa a šanci být jmenovány nejlepším z nejlepších. Finálních osm týmů se v následujících dnech utká ve dvojité eliminaci pomocí BO3 sérií až do velkého finále, které 20. listopadu nabídne BO5 souboj.

Kvalifikované týmy
Kvalifikované týmy
Zdroj: Riot Games

Účastníci nesou světoznámá jména, o sestavách ale zatím nebylo tolik slyšet. Ženský esport obecně nedosahuje takové sledovanosti, ale to by se v budoucnu mohlo měnit a Riot je jedním z klíčových promotérů. První šampionát pro osoby, které se neidentifikují jako muž, totiž kromě ohromné přípravné kampaně nabízí parádní prize pool. Konkurovat 12 milionům korun může jenom ESL Impact v CS:GO.

Hráčky v berlínském studiu, kde se odehrává nejvyšší League of Legends soutěž LEC, odstartují turnaj již 15. listopadu. Podle náznaků, kterými nás pomocí videí krmily v poslední době, se rozhodně bude na co koukat.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.