Přejít k hlavnímu obsahu

Finále je tu! Entropiq se utká o korunu krále světového šampionátu

17. 11. 2022 | 08:39 PUBG: Battlegrounds Preview
Tři fáze světového šampionátu jsou u konce a ze 32 účastníků zbyla jen polovina, která si to od čtvrtka do neděle rozdá o titul světového šampiona. V boji o co největší část milionového prize poolu zůstává také česká organizace Entropiq, jejíž PUBG sekce si vybojovala postup do finále za pět minut dvanáct, v poslední možné hře! Ve finále všichni pozůstalí začínají opět od nuly.
Entropiq PUBG tým
Entropiq PUBG tým
Zdroj: Entropiqteam (s povolením)

Cesta Entropiqu do finále nebyla vůbec jednoduchá. Po neúspěšné skupinové fázi totiž spadli rovnou do Losers Bracketu, kde v prvním kole odvrátili úplné vyřazení z turnaje. V tom druhém ale skončili úplně poslední a museli se spoléhat na Grand Survival – poslední šanci, která do finále pošle čtyři vítěz čtyř her.

Erangely už byly u konce a zbýval poslední Miramar. Rozhodující hra pro Entropiq nezačala vůbec dobře, když se v pokusu získat auto dostali jako první pod palbu. Odvrátili ale pohromu a postupnými krůčky se v plném počtu dostali do poslední zóny, kde vyčkali na správný moment a skutečně si postup vybojovali!

Česká organizace už má ve své sbírce titul mistrů ČR, s mezinárodní sestavou však přišly mnohem vyšší cíle. Po triumfu na jednom z největších evropských turnajů roku tým složený ze srbských a chorvatských hráčů dokráčel až na světový šampionát, kde se dostal mezi nejužší elitu a bude bojovat o nejprestižnější trofej.

Absolutní vrchol sezóny proběhne od čtvrtka do neděle, šestnáct nejlepších týmů světa začíná na 0 bodech a má před sebou 20 náročných her. Ve hře jsou minimálně 2 miliony dolarů, celkový navýšený prize pool se dozvíme až po turnaji, protože roste skrze prodeje in-game předmětů. Nezapomeňte o víkendu držet palce!

Finalisté světového šampionátu
 CIS Twisted Minds Rusko Question Mark Rusko Natus Vincere Evropa OVERPEEKERS
 Evropa FaZe Clan  Evropa Entropiq Čína 17 Gaming Čína TakeMeAway
 Jižní Korea Freecs Jižní Korea Danawa esports Vietnam The Expendables Vietnam CERBERUS Esports
 Thajsko Daytrade Gaming World Wildcard Gaming Spojené státy americké eUnited Spojené státy americké YAHO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.