Přejít k hlavnímu obsahu

Česká výprava do Brazílie. Národní finále vyhrála známá jména domácí scény

16. 11. 2022 | 18:00 VALORANT Reportáž
Vodafone PLAYzone Arena hostila v úterý 15. listopadu národní finále studentského turnaje Red Bull Campus Clutch ve Valorantu. Vítězové z 50 zemí se pak sejdou v São Paulu na obrovském turnaji, kde si zahrají o půl milionu korun a šanci prorazit ve světě.
Red Bull Campus Clutch
Red Bull Campus Clutch
Zdroj: Red Bull

Jak již bylo řečeno, Red Bull Campus Clutch je studentský turnaj. Nicméně pro ambiciózní hráče jako dělaný, protože jim může otevřít dveře na světových organizací.

Každá z padesáti zúčastněných zemí bude mít v Brazílii svého národního zástupce. O tom českém se rozhodlo právě ve Vodafone PLAYzone Areně a výherní pětici už domácí publikum dobře zná. Ve finále se proti sobě postavila oproti ostatním celkům velice zkušená pětice proti neznámým outsiderům. 

NARODNI GARDA, favorit turnaje, se skládá z hráčů, kteří si už vyšší level Valorantu vyzkoušeli a nevedli si vůbec špatně.  Michal „SH0UTy“ Glacner, Petr „Pjotr“ Janiš, Radim „Hasaa“ Haša, Martin „MaFiN“ Vrána a René „Rias“ Pitrun mají zkušenosti z českých organizací jako jsou Sampi, Entropiq či ENTERPRISE, kde určitý čas také působili jako spoluhráči. A turnaj podle toho vypadal.

Tým neprohrál ani mapu a dominantně si dokráčel pro postup na brazilskou akci pořádanou v polovině prosince. Jednoznačně nejlepší výkon podal dvacetiletý Pjotr, jehož duelisti turnaji kralovali.

Kromě zážitku a možnosti zazářit čeká týmy z celého světa prize pool ve výši půl milionu korun a VIP pass na VALORANT Championship 2023.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.