Přejít k hlavnímu obsahu

Nový král. MrBeast na YouTube oficiálně překonal PewDiePie

20. 11. 2022 | 08:30 Zajímavost
YouTuber Jimmy „MrBeast“ Donaldson oficiálně předčil Felixe „PewDiePie“ Arvida Ulfa Kjellberga jako tvůrce obsahu s nejvíce odběrateli na YouTube. Jeho kanál překonal hranici šílenou hranici 112 milionů odběratelů.
MrBeast překonal PewDiePie
MrBeast překonal PewDiePie
Zdroj: YouTube

Nejdéle vládnoucím králem YouTube je nepochybně PewDiePie, který jako tvůrce obsahu seděl na vrcholu platformy s největším počtem odběratelů. Samozřejmě, nepočítáme-li společnosti jako T-Series či Cocomelon, PewDiePie se bez pomoci meteoricky vyšplhal na trůn a zůstal tam roky. To znamená, že k dnešnímu dni králova vláda na YouTube skončila a přešla na jiného široce známého a oblíbeného tvůrce obsahu.

Dne 14. listopadu 2022 totiž MrBeast oficiálně překonal veškerou konkurenci jako největší tvůrce obsahu na YouTube. Teprve koncem července youtuber oficiálně prolomil 100 milionů odběratelů na YouTube a nyní je o dalších 12 milionů výše. MrBeast je široce známý pro své velkorysé činy a hlavně zábavná videa, kde rozdává miliony dolarů, luxusní auta, domy a samozřejmě vysazuje tisíce stromů.

Když MrBeast před pár měsíci překonal onu hranici 100 milionů odběratelů, PewDiePie byl nadšený. Věděl, že ho nakonec MrBeast předběhne a z trůnu sesadí. Švéd byl dotázán na nedávný úspěch hvězdného amerického tvůrce a řekl, že se „nemohl dočkat“, až se to stane. YouTuber uvedl, že byl přes dva roky v důchodu a byl nadšený, že někdo konečně zaujme jeho místo na YouTube, a byl rád, že právě MrBeast, protože si to „opravdu zasloužil“.

Doba se mění a nový král je korunován, trůn má nového majitele a získal jej férově. Raketový růst nyní již celosvětové celebrity pokračuje, je jen otázkou, kam až ho jeho úsilí vynese, plánů má totiž spoustu.

Zdroj: YouTube
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.