Přejít k hlavnímu obsahu

SKADE se na závěr prvního dne dostávají do čela. Tři týmy jim ale šlapou na paty

18. 11. 2022 | 20:30 PUBG: Battlegrounds Live coverage
Vodafone PLAYzone Arena hostí 16 nejlepších domácích týmů, které se od pátku do neděle utkají o pátý mistrovský titul v oblíbené battle royale hře. Finálový event Vodafone MČR PUBG přivítal vedle domácí špičky i několik zahraničních střelců, o to prestižnější vrchol sezóny je.
SKADE na Vodafone MČR PUBG
SKADE na Vodafone MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

5. hra: vítěz Cryptova

Co může být lepší, než mít po vyhrané hře zónu hned pod vaší lokací? SKADE se díky tomu dostali tradičně do mnoha konfrontací, ale postupně se rozpadli. Sami ale sestřelili Dark Tigers a udrželi se tím v čele. Mimo to ale nastal čas Cryptovy. Jeden ze tří největších favoritů se rozstřílel a na závěr dle vylétl do nejlepší trojice. Hráči ostravské organizace totiž zahráli precizní závěr 3v3v3 a jsou 5 bodů za lídry ze SKADE, stejně jako Dark Tigers. Jen další bod ztrácí největší překvapení pátečního dne, REViTAL BlackTrains nasbírali úplně nejvíce bodů za umístění. Největším zklamáním jsou pak SHEESH, kterým patří předposlední příčka.

4. hra: vítěz SKADE

Změna prostředí z pouštního na lesnaté s sebou okamžitě přinesla také větší nálož akce, o kterou na prvním Erangelu nebyla nouze. GLORE tentokrát shiftů nevyužili, jejich nejbližší konkurenti ale hozenou rukavici nesebrali. Kdo naopak začal konečně zlobit, to byli hráči SKADE. Přišli sice o Doubla, ale na konto přidávali jeden kill za druhým a v klíčový moment dokázali zpomalit své tempo, aby se do koncovky dostali v největším počtu. Gifted.uRage nastříleli 11 killů, ale SKADE využili své výhody a pořádně zaskórovali.

3. hra: vítěz GLORE

Třikrát sláva, poslední Miramar prvního dne přinesl severnější zóny. Ani tentokrát to ale nepřineslo štěstí elitnímu trojlístku SKADE, Cryptova, SHEESH. Stejně tak poměrně brzo vypadli temní tygři, kteří po eliminaci od L2P následně o jediný bod přišli o průběžné vedení v tabulce. Potřetí se naopak v zónách dobře pohybovali hráči GLORE, a konečně z toho vydolovali maximum. V závěru nejprve eliminovali NecroRaisers a početní převahu využili v závěrečném souboji proti REViTAL BlackTrains. Po třech hrách tak jdou do čela!

Dark Tigers na Vodafone MČR PUBG
Dark Tigers na Vodafone MČR PUBG
Foto: PLAYzone
NAGANO22 na Vodafone MČR PUBG
NAGANO22 na Vodafone MČR PUBG
Foto: PLAYzone

2. hra: vítěz NAGANO22

Na prvním Miramaru se hráči ještě městské zóně vyhnuli, teď už ale nikoliv. Toho opět využívali Fourex, na což ale rychle doplatili. Smyčka se v Los Leones nepříjemně utahovala, což znovu nehrálo do karet zvučným jménům ve startovním poli, SKADE například odešli opět bez bodu za umístění. Na začátku osmé zóny bylo stále naživu 8 týmů a 24 hráčů, závěr byl skutečným virtuálním krveprolitím. DTG si po výhře první hry nyní odnesli třetí místo, na druhé celkové jde NAGANO22, které v 3v2 situaci zametlo s Infactus Gaming.

1. hra: vítěz Dark Tigers

Úvodní Miramar a celý turnaj otevřel svým killem Shadee z Fourex, late game ale byla o jiných týmech. Favorité postupně vypadávali jeden po druhém, což byla šance pro všechny ostatní. Nejzajímavější individuální akci předvedl Dazz (v klipu níže), ani jeho tým Gifted.uRage ale nedokráčel k výhře. Nejlépe zónu ovládali Dark Tigers, kteří vymazali GLORE, ulovili sólistu Bibina a začali víkend výhrou. Jedenáct killů jim zajistilo průběžné první místo, Imperishable Clan hned za nimi ale nasázel ještě o jeden více.

Páteční harmonogram:

  • 18:15 – 1. hra, Miramar
  • 18:30 – 2. hra, Miramar
  • 19:40 – 3. hra, Miramar
  • 20:45 – 4. hra, Erangel
  • 21:30 – 5. hra, Erangel

Mezi účastníky najdeme dva obhájce prvenství, kteří reprezentují zahraniční organizaci SKADE. Vedle Matěje „Nowikk“ Krmely jde o Vojtěcha „Double“ Ptáčka, jenž útočí na čtvrtý český titul v řadě. Dalšími dvěma hlavními kandidáty na medaile jsou SHEESH (bývalá sestava ENTERPRISE) a Cryptova. Počítat se ovšem musí i s dalšími týmy, konzistentnost bude klíčová. Přehled všech účastníků najdete v tomto článku.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 60 000 Kč
  • 2. místo: 30 000 Kč
  • 3. a místo: 20 000 Kč
  • 4. místo: 15 000 Kč
  • 5. a 6. místo: 7 500 Kč
  • 7.  a 8. místo: 5 000 Kč

Třídenním maratonem vás na našem Twitchi provedou Hateris, snooperinoo a Tixi. Fandit svým oblíbencům nemusíte jen z pohodlí domova, Vodafone PLAYzone Arena vás přivítá s otevřenou náručí.

Štítky: MČR, PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.