Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi a slovenské duo odlétají dobýt Kodaň. Vyzvou finalisty Majoru nebo hvězdy G2?

18. 11. 2022 | 16:23 Counter-Strike 2 Preview
Národní kvalifikace Red Bull Flick 2022 jsou minulostí, 2v2 turnaj o 50 tisíc euro může začít. 25 dvojic z různých koutů světa bude usilovat o postup do hlavního turnaje, do kterého přijaly pozvánky světové hvězdy. Nechybí OG, Heroic nebo obhájci prvenství z týmu Spirit.
Vítězové českého Red Bull Flick: MATYS a HONES
Vítězové českého Red Bull Flick: MATYS a HONES
Zdroj: Lukáš Wagneter / Red Bull

Slovenskou kvalifikaci Red Bull Flick ovládli zkušení borci Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Peter „naturaL“ Turčan, tu českou potom Jan „HONES“ Urválek a Matúš „MATYS“ Šimko z týmu Sampi.Tipsport. Celé tohle kvarteto v pátek odletělo do Dánska, kde se v sobotu utká o postup do zajímavě obsazeného hlavního turnaje.

Mezi postupujícími dvojicemi z národních či regionálních kvalifikací nenajdeme tolik známých jmen. Jmenovat můžeme například brazilskou dvojici z týmu Fluxo, notaNa z MASONIC nebo gulita z týmu BLINK. Čeští a slovenští vyslanci určitě nejsou bez šance, ze 25 dvojic však dále postoupí jen dvě nejlepší.

Vítězové slovenského Red Bull Flick: HenkkyG a naturaL
Vítězové slovenského Red Bull Flick: HenkkyG a naturaL
Foto: Red Bull Content Pool

Všichni kvalifikovaní účastníci budou rozděleni do skupin po 6 až 7 dvojicích, z každé z nich po zápasech každého s každým půjdou dále pouze dvě. Elitní osmička napříč všemi skupinami si posléze zopakuje stejný formát, TOP 2 postoupí do hlavního eventu. Tam se zapojí do 3. kola, a mají tak jistotu prize poolu.

Kromě možnosti odnést si hezkou finanční odměnu je Red Bull Flick také příležitostí vyzvat světoznámé borce. Přímou pozvánku si totiž vysloužili zástupci osmi předních organizací – BIG, Copenhagen Flames, FURIA, G2 Esports, Heroic, NIP, OG a Team Spirit. Úspěšné dvojice z kvalifikace tak mohou vyzvat finalisty IEM Rio Majoru, Ilyu „m0NESY“ Osipova z G2 nebo obhájce loňského titulu Borise „magixx“ Vorobyeva.

O průběhu turnaje vás budeme o víkendu informovat, nedělní část pak odvysíláme na Twitchi PLAYzoneUP.

Pozvané dvojice
 Portugalsko BIGD7_KC + Zana
 Dánsko CPH Flamesraalz + b0RUP
 Brazílie FURIAdrop + GaBi
 World G2 Esportsm0NESY + jks
 Dánsko HeroiccadiaN + TeSeS
 Dánsko NIPes3tag + calc
 Evropa OGflameZ + F1KU
 CIS Team Spiritmagixx + w0nderful
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.