Přejít k hlavnímu obsahu

Máme dobojováno! SHEESH se ubránili před SKADE a jsou novými mistry České republiky

20. 11. 2022 | 20:15 PUBG: Battlegrounds Live coverage
Vrchol sezóny je u konce! Poslední hry nejlepším týmům příliš nevycházely, o to napínavější každý moment finále byl. Jakmile ale SKADE v poslední hře brzy zemřeli, bylo v podstatě jasno. SHEESH za 22 her nasbírali 187 bodů, o 5 více než nejbližší konkurenti a stávají se mistry ČR v PUBG. Bronzové medaile si po nedělní jízdě odnáší po zásluze hráči Imperishable Clanu.
Vodafone MČR PUBG
Vodafone MČR PUBG
Zdroj: PLAYzone

22. hra: vítěz L2P

SKADE v poslední hře změnili strategii a místo brzké rotace posbírali co nejlepší vybavení. Nebylo jim to ale nic platné. Najeli přímo na Online Vision Gaming, který je bez milosti eliminoval a šance na titul vyhasly. SHEESH se sice také nevedlo, ale 2 killy jim na udržení prvního místa stačily. Ohrozit je mohl Imperishable Clan, ale ten byl v nejsložitější pozici v zóně ostřelován ze všech stran a více než 8 bodů nevydoloval. Cryptova vypadla hned před IMP, takže se loučí bez medaile. Své čestné vítězství na závěr získali L2P.

Finální pořadí Vodafone MČR PUBG
Finální pořadí Vodafone MČR PUBG
Foto: PLAYzone

21. hra: vítěz Imperishable Clan

Sosnovka má vždycky šťávu, předposlední hra nebyla jiná. Přední celky byly včas na svých místech, ale SHEESH už ve druhé zóně otevřeli souboj se SKADE, který zvládli a udělali důležitý krok za titulem. Potravní řetězec předních týmů fungoval naprosto dokonale, staronového lídra tabulky totiž později eliminovala Cryptova, jejíž snažení zase ukončil Imperishable Clan. Jeho hráči na začátku hry objeli celou mapu a z jižní části ostrova se dostali do pozice, kterou v závěru proměnili v další výhru a posouvají se na třetí místo!

20. hra: vítěz GLORE

S blížícím se koncem si bohové zón se všemi pohrávají. Většina týmů zamířila nad řeku, ale na shift dolů jako první doplatili SHEESH. Naslepo totiž najeli do školy, kde si s nimi pohrál Imperishable Clan. Co ale osud nepřál, SKADE také jezdili ze strany na stranu, aby na stejné lokaci padli rukou stejného soupeře. A aby toho nebylo málo, tak řezbu na přelidněné škole nezvládla ani Cryptova. Imperishable už tak dělí jen 13 bodů od bronzové medaile. Výhru hry pro sebe uzmuli GLORE, ale stále jsou ve spodní polovině tabulky.

Imperishable Clan
Imperishable Clan
Foto: PLAYzone

19. hra: vítěz Imperishable Clan

První nedělní Erangel zavedl hráče do okolí Stalberu. Nebyla tak nouze o rotace, spousta týmů při nich přišla o některé své hráče. V dostatečném počtu se do pokročilejší fáze nedokázali dostat Dark Tigers, SHEESH a na bodované pozice to nedotáhla ani Cryptova. SKADE sice nebyli kompletní, ale drželi se dostatečně dlouho, aby smazali zbývající manko na první místo. Nejlepší dva celky nyní mají stejný počet bodů! Svůj druhý Chicken Dinner víkendu ulovil Imperishable Clan, FaTxxx a Danny zvládli závěr ve dvou parádně.

18. hra: vítěz FADEE Gaming

Rozloučení s písečným prostředním přineslo středovou zónu. SHEESH a SKADE se svými počátečními lokacemi měli ideální příležitost sbírat body a killů skutečně nastříleli nejvíce ze všech. Cryptově se naopak nevedlo a pokud nepředvede famózní koncovku, z boje o titul nejspíše vypadne, stejně jako Dark Tigers. V závěrečné zóně na západ od Pecada měli nejhorší pozici hráči SHEESH, Double si s nimi poradil a SKADE se opět přiblížili lídrům tabulky. Početní převaha v koncovce však přinesla FADEE Gaming první výhru v turnaji. 

SKADE vs. SHEESH
SKADE vs. SHEESH
Foto: PLAYzone

17. hra: vítěz Online Vision Gaming

Opačné scénáře pokračují, po jižní zóně se hrálo na úplném severu. Dark Tigers vyskočili jako první, ale i přesto podruhé v řadě odešli s nulou. Na bodované pozice to nedotáhla ani Cryptova. Ideální pozici si po většinu hry drželi NecroRaisers, kterým až do late game vydržel poslední compound, u něj ale narazili na Online Vision Gaming. Tento celek hrál dlouho úplný kraj, nezalekl se ale žádného soupeře a postupným ostřelováním celé lobby se dostal už ke své třetí výhře. SKADE opět stáhli SHEESH na rozdíl 10 bodů.

16. hra: vítěz Gifted.uRage

První z posledních tří Miramarů byl na začátek nedělního dějství opatrný. Prokletí vítězů minulých her bohužel potkalo Dark Tigers, kteří zůstali bez bodu a stupně vítězů se jim vzdalují. Na slabší konec soboty navázali SKADE, čehož díky velké porci killů využila Cryptova. Ještě lepší to střílelo jejím eliminátorům z FADEE Gaming, a hlavně Gifted.uRage, kteří v koncovce přehráli SHEESH a získali svůj třetí Chicken Dinner, což je nejvíce ze všech týmů. Další druhé místo SHEESH je ale dostatečně na zvýšení náskoku v čele.

Diváci ve Vodafone PLAYzone Areně
Diváci ve Vodafone PLAYzone Areně
Foto: PLAYzone

Sobotní program byl plný zvratů, lídr tabulky se měnil pomalu v každé hře. Úžasný den zažil především tým SHEESH, který za 10 her nasázel 81 killů, vyhrál dvě hry a vylétl z 15. místa až do čela tabulky. SKADE ovšem ztrácejí pouze osm bodů, také oni podávají špičkové výkony, ale nejsou tak dominantní, jak jsme byli zvyklí. Jediný bod za nimi je Cryptova, Dark Tigers také neztrácejí mnoho. Celé tohle kvarteto má na kontě dva Chicken Dinnery, stejně jako Gifted.uRage a Online Vision Gaming, kteří ale ztrácejí. Z ostatních celků může do bojů o medaile nejvíce promluvit Imperishable Clan. Neděle nabídne sedm parádních her!

Nedělní harmonogram:

  • 12:15 – 16. hra, Miramar
  • 13:00 – 17. hra, Miramar
  • 13:40 – 18. hra, Miramar
  • 15:25 – 19. hra, Erangel
  • 16:05 – 20. hra, Erangel
  • 17:05 – 21. hra, Erangel
  • 17:45 – 22. hra, Erangel

Závěrem třídenního maratonu vás na Twitchi provedou Hateris, shadye, snooperinoo a Tixi. Fandit svým favoritům nemusíte jen z pohodlí domova, prostory Vodafone PLAYzone Areny jsou připraveny pro vás.

Štítky: MČR, PUBG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.