Přejít k hlavnímu obsahu

Royal Arena bude praskat ve švech. Sledovat finále BLAST Premier můžete na našem streamu

23. 11. 2022 | 08:39 Counter-Strike 2 Preview
Další turnaj z dílny BLAST Premier je na spadnutí. 23. a 27. listopadu se v Dánsku uskuteční podzimní finále, které vítězi nabídne vstupenku na globální vrchol sezóny. Ve hře nebudou jen FaZe či NAVI, ale i NEOFRAG a jeho parťáci z OG. Kdo se stane šampionem, a předčí evropští fanoušci Brazílii? To vše a mnohem více se dozvíte na našem Twitch kanále!
Royal Arena
Royal Arena
Zdroj: BLAST Premier

Uplynul nám týden od konce brazilského IEM Rio Majoru, který zase ukázal, jak je esport populární. Turnaj mimo špičkové atmosféry nabídl také několik překvapení, protože boje o medaile proběhly bez mnoha předních světových týmů. Většina zklamaných už ale od středy 23. listopadu dostane šanci na reparát.

V kodaňské Royal Aréně se uskuteční podzimní finále cyklu BLAST Premier s dotací 425 tisíc dolarů. Na stejném místě byl turnaj vloni zorganizován naprosto perfektně a i divácká kulisa byla skvělá, takže se určitě opět můžeme těšit na skvělou show. Tento turnaj je navíc poslední možností se dostat na světové finále, kde se už teď nacházejí vítězové Majoru a světové jedničky Outsiders spolu s NAVI, FaZe a Vitality.

Domácí tým Heroic přijíždí do Kodaně s velkým elánem, ale i šrámem na duši – tentokrát už to na Majoru dotáhli až do finále, ale vytoužené zlato na krk nepověsili. Jako aktuálně druhý nejlepší tým světa ale patří mezi favority na titul. Spolu s nimi se ve skupině A představí FaZe s NiP, kteří mají po fiasku v Riu, kde oba nic nevyhráli, co napravovat. Černým koněm skupiny jsou pak OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem.

V souběžně hrané skupině B se představí NAVI a Team Liquid, tedy celky, které měly velkou šanci zvednout trofej v Brazílii, ale nakonec skončily mimo „bednu“. Doplní je pak týmy, jež se na Major nepodívaly. G2 Esports už musejí prokázat potenciál své sestavy, jinak hrozí další změny. Trpělivost není nekonečná. Posledním do party je nepříliš známá brazilská pětice Fluxo, jež bude zcela jednoznačně platit za outsidera.

Vychutnat si jeden z posledních turnajů roku můžete až do neděle na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ.

BLAST Premier Fall Final
BLAST Premier Fall Final
: PLAYzone
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.