Přejít k hlavnímu obsahu

Jak by vaši oblíbení šampioni vypadali na červeném koberci? Rift Gala vám na to odpoví

19. 12. 2022 | 07:00 League of Legends Gaming
Zajímalo vás někdy, jak by to vypadalo, kdyby se vaši oblíbení šampioni z League of Legends procházeli po červeném koberci oblečení v něčem docela jiném, než jsou jejich obvyklé skiny? Díky události Rift Gala se tento nápad stal skutečností. Jednalo se již o druhý ročník akce, která se konala v listopadu.
Šampioni vyrazili na červený koberec u příležitosti Rift Gala
Šampioni vyrazili na červený koberec u příležitosti Rift Gala
Zdroj: Twitter: Rift Gala/gwinshin

Rift Gala je módní událost pořádaná nadšenými komunitními fanartisty a slouží jako příležitost k oslavě jejich vášně a toho, co je pohání. Jde o fanouškovskou verzi galavečeru Met Gala (v originále Costume Institute Gala), který se koná v New Yorku a je považován za jednu z vrcholných módních událostí. Umělci díky Rift Gala mohli předvést, jak by jejich oblíbení šampioni vypadali v gala oblečení.

Podobně jako u Met Gala i u Rift Gala má každý ročník nějaké téma. Letos umělci oblékli šampioni do šatů inspirovaných sny a nočními můrami. 

Kromě působivých kostýmů se tvůrci zaměřili také na samotné charaktery a umožňili tak nahlédnout „do zákulisí“ nebo dokonce tvořili vlastní skiny založené na půvabu Rift Gala. Jaké by to například bylo, kdyby se Jinx a Viv ze seriálu Arcane potkaly u jednoho stolu? 

S vysokým počtem šampionů, kteří v univerzu League of Legends existují, se může občas stát, že někteří z nich jsou tak trochu zastíněni jinými, kteří se těší, mimo jiné komerční pozornosti. Rift Gala však oslavila všechny z nich, dokonce představila i parťáky, jako je například Malphitův malý kamarád Chip. 

Přestože Riot Games neustále rozšiřuje své univerzum také prostřednictvím různých skinů, nesmíme zapomínat na to, že Rift Gala je čistě fanouškovská záležitost. Připomíná tak, že fanouškovská komunita je samotným srdcem hry a bez ní by to nebylo tak úplně „ono“ a že, zatímco někteří hráči preferují „pouze“ porážet nepřátele, jiní se rádi podívají na svého oblíbeného šampiona na červeném koberci v propracovaném kostýmu.

Asi nepřekvapí, že druhý ročník akce sklidil větší úspěch než ten prvotní. Uvidíme, s čím umělci přijdou zase příští rok. Na další umělecká díla se můžete podívat na oficiálním Twitteru události.

Zdroj: Polygon