Přejít k hlavnímu obsahu

Místo Dustu měla jít Mirage. Pět ran s AWP mi stačí, má jasno m0NESY

22. 11. 2022 | 18:50 Counter-Strike 2 Rozhovor
Jaká mapa měla být v map poolu místo Anubisu? Nezničí nerfy z poslední aktualizace AWP? A jak si ty největší světové hvězdy užívají Red Bull Flick? Nejen na to odpověděl v rozhovoru pro CNN Prima News na dánském turnaji Ilya „m0NESY“ Osipov. Ten spolu se svým kolegou Justinem „jks“ Savagem skončil na děleném pátém místě, zvítězila finská dvojice Puteli & 8Juho8.
M0NESY během rozhovor pro CNN Prima News
M0NESY během rozhovor pro CNN Prima News
Zdroj: PLAYzone

Baví tě Red Bull Flick? Je to jiný formát, není to úplný tryhard...

S Justinem nás to baví, jsme tu poprvé, nikdy předtím jsem to nehrál. Tedy, hrál jsem asi před dvěma lety staré mapy ve kvalifikacích, ale teď je to jiné. Okolo capture pointů je trochu cítit tlak, kdy musíme držet vlajku a být přesní.

Trénovali jste nějaké strategie na tuto akci, nebo jste se jen přijeli pobavit?

Taktiky jsme si nepřipravovali, jen jsme zkoušeli mapy.

A co říkáš na stage a plné hlediště? Cítíš tlak?

Nevím, jak to má Justin, ale já moc tlaku před diváky necítím. Už jsme letos hrál před diváky i tier 1 turnaje, takže nervózní nejsem.

Máš za sebou první rok na nejvyšším levelu. Jak se vyrovnáváš s nervozitou a jak bys sezónu ohodnotil?

Hodně mi pomáhají moji spoluhráči, nejen s tlakem. Snažím se ve hře nevnímat okolní věci a vytěsnit i lidi, kteří si pak ze mě po zápase mohou dělat srandu, pokud hraji špatně. Jen hraji svou hru.

Budeš během zimní pauzy pracovat na něčem specifickém před dalším rokem?

Chci jen hrát na turnajích, zvedat trofeje se svým týmem a být vždycky produktivní.

Co říkáš na změny v posledním updatu?

Nelíbilo se mi, že odstranili Dust2 a přidali Anubis. Myslím, že ven měla jít Mirage. Dust2 je ikonická mapa pro Counter-Strike, každý ho zná. Místo Anubisu bych raději v map poolu viděl starší mapy jako Cobblestone, Train nebo Cache.

Bude pět nábojů AWP dost na to, abys mohl pokračovat ve svých highlightech?

Už dříve jsem říkal, že by měla být AWP nerfnuta, protože je příliš silná. Pět nábojů je pro mě dost, abych dával multikilly. Stačí jen správně zamířit a střílet.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).