Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace poletí na Bali. V jakém složení se národní tým představí?

23. 11. 2022 | 19:44 Counter-Strike 2 Preview
Začátek prosince bude patřit 13. ročníku mistrovství světa v elektronických sportech. CS:GO turnaj začne kvalifikací, ve které se 31 týmů utká o 3 místenky v hlavním turnaji. Tam aktuálně čeká pět mistrů jednotlivých kontinentů. Očekává se, že se o postup poperou především nároďáky z Evropy, kde se většina CS:GO dění odehrává. V jakém složení nastoupí Češi?
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství Evropy
Česká CS:GO reprezentace na mistrovství Evropy
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Mistrovství Evropy v rumunské Oradei letos českému ani slovenskému výběru nevyšlo, i přesto oba národní celky uvidíme na mistrovství světa. Obě asociace totiž Counter-Strike: Global Offensive vybraly jako primární týmový titul. Letošní MS se koná na Bali, takže Evropu čekají noční a brzké ranní časy zápasů. Ve spolupráci s Českou asociací esportu se vám budeme snažit přinést živě všechny zápasy českého týmu.

Složení slovenské reprezentace je známé už od konce října, to české bylo potvrzeno až nyní. Na poslední chvíli totiž ze sestavy vypadl Robert „magnuss“ Kasper z ENTERPRISE. „Skládání sestavy bylo letos komplikovanější, než se může zdát. Jelikož se hraje na druhé straně světa, tak při výběru hráčů hrálo roli i to, kdo má aktivní pas a očkování,“ komentuje obtíže manažer Štěpán Mach, který tým do Indonésie doprovodí.

Slovenská reprezentace:

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Michal „KETUBOR“ Csontoš – trenér

Jádro českého nároďáku utvoří trio reprezentantů z mistrovství Evropy. Dominik „blogg1s“ Janita tentokrát bude osamoceným vojákem z eSuby, zatímco zástup EIQ Prague v podobě Michala „leckr“ Kadlíčka a Josefa „MoriiSko“ Maurence rozšíří Filip „AJTT“ Dolenský. Pátým do party je jejich bývalý kolega Jan „HONES“ Urválek, jehož současný zaměstnavatel Sampi.Tipsport má v národních výběrech nejvíce zástupců.

„Čas na přípravu je velmi limitovaný tím, že hráči nemají repre pauzu jako ve fotbale a mají ještě své povinnosti vůči jejich týmům. Nejdůležitější je proto u podobných mixů, že se všichni navzájem znají z jejich předchozích angažmá a ví, co od sebe očekávat. To se nám, věřím, podařilo, takže teď už jen zbývá to potvrdit na serveru,“ vysvětluje Štěpán Mach jeden z klíčových parametrů, na který se při výběru té správné party hráčů ohlížel.

Česká reprezentace:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek

Vylosované jsou už od poloviny listopadu také skupiny pro první kvalifikační fázi. Českou i slovenskou pětici čekají evropští sokové, Česko se dokonce ve skupině potká s Německem, jehož sestava BIG Academy budí hrůzu nejvíce ze všech účastníků. Očekává se tak boj především o druhé postupové místo s Belgií a Černou Horou. Slovensko se ve skupině každý s každým postaví Bosně a Hercegovině, Norsku a Maltě.

„Los nám (ani Slovákům) tolik nepřál, jelikož jsme dostali ryze evropskou skupinu. Tým Německa bude rozhodně největší oříšek. Postup ze skupiny by ale měl být povinností. Kvalifikace je paradoxně asi nabitější jak samotný Main event. Ambice jsou každopádně ale ty největší a doufejme, že se naváže na úspěšné Mistrovství Evropy 2019,“ ohlíží se Štěpán Mach. Kvalifikace začíná 2. prosince, o průběhu turnaje vás budeme náležitě informovat.

Skupina ASkupina BSkupina CSkupina D
Malta
Bosna a H.
Norsko
Slovensko
Maroko
Monako
Rumunsko
Nizozemsko
Tádžikistán
Indie
Chile
Team IESF
Hongkong
Namibie
Spojené státy
Rakousko
Skupina ESkupina FSkupina GSkupina H
Černá Hora
Belgie
Německo
Česko
Španělsko
Bangladéš
Mongolsko
Jihoafrická rep.
Srbsko
Chorvatsko
Bulharsko
Maďarsko
Wales
Ekvádor
Lucembursko
 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.