Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS zakončili sezónu další trofejí. Loučící se snipeři předvedli parádní show

25. 11. 2022 | 10:55 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední turnaj česko-slovenské sezóny v CS:GO je minulostí. Druhý letošní Sazka eCUP ovládli opět hráči SINNERS, kteří tak za rokem 2022 udělali zlatou tečku. ENTERPRISE jim to ale nedali zadarmo a tahle dvojice fanouškům nabídla další parádní finále. Hříšníci ale s hrajícím koučem předvedli fenomenální comeback a David „forsyy“ Bílý tak zažil vítěznou rozlučku.
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
SINNERS na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Čtyřdenní Sazka eCUP o 250 tisíc korun uzavřel česko-slovenskou CS:GO sezónu. Osmifinálové kolo nepřežili Dark Tigers nebo Inside Games, už ve čtvrtfinále pak vypadli finalisté Tipsport MČR CS:GO z eSuby. Nestačili totiž na Dynamo Eclot. Ani pardubický celek to však nedotáhl do finále, protože SINNERS si na něm v semifinále skutečně pochutnal, stejně jako o kolo dříve na Sampi.Tipsport. Ve spodním pavouku zazářili ENTERPRISE, kteří po výhrách nad ANDROMEDOU a Entropiq Prague s klidem dokráčeli do finále.

Fanoušci se tak dočkali stejného finále jako u minulého Sazka eCUPu a jarní sezóny Sazka eLEAGUE. Veto bylo také zčásti totožné, například první mapa, kterou ENTERPRISE opět ovládli a byli krůček od důležitého titulu. SINNERS se ale i s trenérem v sestavě semkli a po prohrané Mirage srovnali na Nuku. Rozhodovat musel Ancient, kde ENTERPRISE vyhráli CT stranu 12:3 a byli skutečně rozjetí. Také SINNERS ale předvedli parádní obranu a šlo se do prodloužení. Zde měli EP tři matchpointy, ale ty neproměnili a v jeho druhé části už se hříšníci nemýlili. Zvítězili 19:16 a udělali zlatou tečku za dalším rokem na domácím trůnu.

Finálové střetnutí bylo také ikonické z hlediska odcházejících sniperů. Právě tuto roli bude měnit většina domácí špičky, pro Davida „forsyy“ Bílého i Deyvida „h4rn“ Bencheva šlo skutečně o poslední zápas v drese SINNERS, respektive ENTERPRISE. Další program už letos tyto týmy nemají a po odpočinku se budou soustředit, aby v novém složení vlétli do roku 2023 v plné síle. Kdo posílí EP, to ale zatím nevíme.

ENTERPRISE vs. SINNERS
ENTERPRISE vs. SINNERS
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.