Přejít k hlavnímu obsahu

Boj s predátory začíná. Twitch zavádí opatření pro uživatele mladší 13 let

26. 11. 2022 | 09:30 Twitch
Twitch oznámil, že na své platformě zavádí nová opatření pro boj s predátory. Nedávno totiž bylo identifikováno téměř 2000 údajných sexuálních delikventů, kteří cílí na nezletilé. Uživatelé mladší třinácti let by přitom neměli na platformu Twitch mít přístup.
Twitch
Twitch
Zdroj: Twitch

Vedení Twitche se uchýlilo ke krokům, které mají pomoci „děsivému a nevyslovitelnému“ potenciálnímu poškození. Twitch uvedl, že zatajil mnoho specifik a informací, které by predátoři „mohli použít k tomu, aby se vyhnuli jeho úsilí“. Aktualizace prý v žádném případě nejsou konečné a budou se stále vyvíjet. Mnohé z implementovaných a nadcházejících změn „musí zůstat soukromé, aby byly účinné“.

Nové pokyny

Pro začátek Twitch zavádí předpisy, které mají v první řadě zabránit nezletilým přístup na platformu. Prvním krokem je „rozšíření signálů“ k identifikaci a ukončení účtů uživatelů mladších třinácti let. Těm, kteří byli dříve pozastaveni z důvodu nezletilosti, bude nyní zablokováno vytvoření nového účtu na platformě.

Twitch zavádí také povinné telefonické ověření pro „potenciálně zranitelné účty“, aby mohlo být zahájeno živé vysílání. Účelem tohoto opatření je zabránit tomu, aby se uživatelé, kteří mohli poskytnout nepravdivé údaje o věku, vystavovali riziku. Kromě toho také Twitch plánuje zlepšit technologii, kterou jeho zaměstnanci používají ke kontrole uživatelských zpráv, aby zajistil, že ty, které se týkají dětí, budou mít prioritu.

Nástroje pro zpracování jazyka

Udržet nezletilé uživatele mimo platformu je jedna věc, ale ve skutečnosti je identifikace sexuálních predátorů a taktiky groomingu větší výzvou. Ve zprávě agentury Bloomberg bylo zdůrazněno, jak snadné bylo pro delikventy vyhledávat děti a mladé dospívající, přičemž některé živé přenosy dětí získaly stovky zhlédnutí během několika minut.

Twitch říká, že aktualizoval výchozí nastavení soukromí pro Whispers, jejich funkci přímých zpráv, a zablokoval možnost používat určité vyhledávací výrazy nebo fráze k nalezení obsahu na platformě. S cílem „zvýšit globální kapacitu proaktivního sledování predátorského chování“ vedení sdělilo, že spolupracovalo s organizacemi, které podávaly zprávy o chování na Twitchi a také o trendech v širším odvětví.

Navíc nedávno získalo Spirit AI, nástroj pro zpracování jazyka, který pomůže vytvořit přesnější klasifikátory pro detekci škod všeho druhu v psaném textu na Twitchi. Jak úspěšná tato aktualizace byla, ukáže blízká budoucnost.

Zdroj: Twitch
Štítky: Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.