Přejít k hlavnímu obsahu

Jediný skin svého druhu. Majitel za něj utratil přes 2 miliony korun

27. 11. 2022 | 07:07 Counter-Strike 2 Zajímavost
Je to rarita. Na světě téměř neexistují skiny, které by byly jediné svého druhu. Pro vytvoření takového unikátu je zapotřebí samolepek, originality a v tomto případě i velkého balíku peněz. Ani jedno z toho však čínskému sběrateli, který se před půl rokem rozhodl tento „craft“ vytvořit, nechybělo. Jeho odměnou je skin, který na celé planetě existuje pouze jeden.
AK-47 (StatTrak) | Nightwish (Zbrusu nový)
AK-47 (StatTrak) | Nightwish (Zbrusu nový)
Zdroj: Valve (s povolením)

V herním titulu Counter-Strike: Global Offensive existuje hned celá řada skinů. V oběhu jich je však tolik, že je téměř nemožné vlastnit určitý skin jako jediný na celém světě. Možností, jak se odlišit od tisícovek dalších hráčů se stejným skinem, je aplikování samolepek. Výsledný produkt nazýváme „craft“ a v takovém případě se zkrátka fantazii meze nekladou.

Jeden takový nevšední „craft“ se před půl rokem rozhodl vytvořit i čínský sběratel. Jako podklad pro samolepky se rozhodl použít skin s názvem AK-47 | Nightwish s technologií StatTrak ve zbrusu nové kondici. Kromě toho, že Nightwish byl do hry přidán začátkem tohoto roku a řadí se tedy mezi novější skiny, tak rovněž disponuje holografickým efektem, který je velmi podobný tomu, jaký můžeme vidět i u některých samolepek.

A právě na tuto novou zbraň se sběratel rozhodl aplikovat paradoxně velmi staré samolepky. Konkrétně se jedná o velmi vzácné holografické nálepky týmu LDLC z Majoru v Katovicích 2014. Koupě jedné takové samolepky vyjde člověka v dnešní době na neuvěřitelných 500 000 korun, jenže tomuto sběrateli jedna nestačila. Své AK-47 totiž ozdobil hned čtveřicí těchto samolepek.

Výsledná hodnota tohoto skinu dohromady se samolepkami činí něco málo přes 2 miliony korun. Kromě této závratné ceny je nutno podotknout, že se jedná o jediný skin svého druhu. Na světě totiž neexistuje AK-47 | Nightwish, které by disponovalo čtyřmi LDLC nálepkami, co víc tento skin neexistuje totiž ani ve verzi byť jen s jednou touto samolepkou. Jedná se tak o skutečný světový unikát.

Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.