Přejít k hlavnímu obsahu

Konec mistrů. Zázračná pětice se rozpadá, kam míří kroky světových šampionů?

27. 11. 2022 | 12:00 League of Legends Spekulace
Mistrovská sestava DRX, která na posledních Worlds překvapila všechny a dokráčela si až pro samotný titul, se kousek po kousku rozpadá. Tři z hráčů už mají domluvené angažmá na rok 2023, zbytek se poohlíží po novém domově. Kde nakonec zakotví nečekaní světoví šampioni?
Mistři světa v League of Legends
Mistři světa v League of Legends
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games

Jako první se utábořil Kim „Deft“ Hyuk-kyu. Spolu s Kimem „Canna“ Chang-dongem podepsal kontrakt s DWG KIA. Deft bude na botlane nastupovat po boku Kima „Kellin“ Hyeong-gyua supportem, který teprve před rokem v DWG nahradil Cho „BeryL“ Geon-heena, Deftova kolegu z mistrovských DRX.

Právě další BeryLovy kroky jsou zatím nejisté. Mohl by se stát jediným hráčem z letošní pětice oblékající dres DRX, který by mohl zůstat v organizaci. Očekával se jeho odchod do HLE, jejich supportem však nakonec bude Kim „Life“ Jeong-min.

Právě do Hanwha Life Esports přestoupí oba solo laneři, kteří na začátku listopadu nad hlavu pozvedli Summoner's Cup. Ve středu 23. listopadu organizace oficiálně oznámila příchod toplanera Hwang „Kingen“ Seong-hoona a midaře Kima „Zeka“ Geon-wooa. Spolu s již zmíněným Lifem, ADC Parkem „Viper“ Do-hyeonem a junglerem Kimem „Clid“ Tae-minem budou HLE mířit minimálně na umístění v top 3 LCK.

Zbývá už jen Hong „Pyosik“ Chang-hyeon. Ten je zatím stejně jako BeryL volným hráčem, podle spekulací obdržel více nabídek včetně některých ze zahraničí. V roce 2023 by tak neměl skončit bez týmu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).