Přejít k hlavnímu obsahu

První tanec Twistena za Team Vitality dopadl bronzově. Nestačil na hlavní favority

28. 11. 2022 | 13:44 VALORANT Reportáž
G-Loot VALORANT Clash byl úvodní zkouškou pro českého střelce Karla „Twisten“ Ašenbrenera. Jeho Team Vitality obdržel přímou pozvánku na turnaj, kde se bojovalo o více než milion korun. Důležité ale bylo první představení nově sestavených celků. Diváci se rozhodně mají příští rok na co těšit.
Twisten a jeho premiéra ve Vitality
Twisten a jeho premiéra ve Vitality
Zdroj: Team Vitality

Ještě než započne zostra nová sezóna Valorantu, pořádá se řada turnajů, kde podstoupí svou premiéru řada sestav vybudovaných s cílem dominovat v roce 2023. Na online akci G-Loot VALORANT Clash bylo přizváno z tier 1 scény kromě Team Vitality několik dalších týmů včetně NAVI, Giants, BBL Esports a FUT Esports. Zbytek konkurence si musel účast vybojovat.

Team Vitality poodhalil fungování svého mančaftu. Twistenova role v týmu je poměrně flexibilní. Jeho Jett je stále vzrušující, stejně jako oblíbenec KAY/O a ochotně zahraje i Chambera. Český hráč hrál soutěž ve své tradiční formě a konečné statistiky ho umístily na čtvrté místo v tabulce produktivity celého turnaje.

V úvodním kole Vitality naprosto zdemolovali soupeře a potvrdili tak, že jsou hodni spotu mezi elitou. Čtvrtfinálové klání také dotáhli do vítězného konce, po zajištění semifinálové účasti je ale čekala první opravdová překážka - NAVI.

Tentokrát byl soupeř z jiného těsta, Vitality ale přesto s evropskými šampiony drželi krok. Sehranost favorizované sestavy a vzkříšení hvězdného mistra světa Mehmeta „cNed“ İpeka nakonec znamenaly konec nadějí Twistena a spol. na postup do finále. 8:13 a 11:13, konečná. Team Vitality však i tak předvedl skvěly výkon a rozhodně bude pro ostatní v příští sezóně nebezpečným soupeřem.

Vítězem soutěže se očekávaně stala sestava NAVI, která po překvapivě napínavém finále zdolala Parla Esports. Turečtí nadějní talenti, kteří o sobě dali vědět už v průběhu akce pokořením Giants, finále dokonce natáhli na pět map a donutili nejlepší evropské hráče se pořádně zapotit.

Twistenova příští zastávka bude za dva týdny v Manchesteru na Red Bull Home Ground, kde se bude hrát téměř o dva a půl milionu korun.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.