Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj hvězd hned ve čtvrtfinále! Kdo postoupí do online finále?

30. 11. 2022 | 16:15 EA SPORTS FC 24 Turnaj
Po dvoutýdenní pauze se vrací přímé přenosy MČR FIFA powered by Hyundai. O další šanci na postup mezi top 8 a tím pádem účast na online zastávce se ve středu utká nejlepší osmička druhé otevřené kvalifikace. Chybět nebudou ani největší hvězdy jako Lukáš „T9Laky“ Pour a Dominik „Seron“ Čermák.
Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
Zdroj: PLAYzone

Právě dva zmiňovaní favorité se potkají hned v prvním středečním kole. Zlatému a bronzovému medailistovi los nepřál a do semifinále se tak může podívat jen jeden z nich.

Na streamu se v dresu Sparty ukáže také Martin „Caster“ Štěpán. Ten chce napravit neúspěch z úvodu sezóny, kdy se nedokázal kvalifikovat na offline zastávku do Brna. Od postupu na online turnaj není daleko, postup do středečního semifinále by měl Casterovi stačit. V prvním kole se mu postaví Martin „FCMARTIN“ Hrabina.

Harmonogram Hyundai MČR FIFA
17:00MarioOoso99 : Váňaoffstream
17:00FCMartin : Casteroffstream
17:15T9Laky Seron 
18:00Peposlav : Totik 
18:451. semifinále 
19:302. semifinále 
20:15Finále 

Na streamu se ukáže i jedna nová tvář. Filip „Váňa“ Vancek překvapil Jiřího „Ritzy“ Jičínského a prošel až do čtvrtfinále. V něm změří síly s Mariem „MarioOoso99“ Gumbreštem. Tento zápas i duel mezi Casterem a FCMARTINem se uskuteční mimo stream.

Čtvrtfinálový program uzavřou od 18:00 Josef „Peposlav“ Uxa a Miroslav „Totik“ Tóth. První jmenovaný se v úvodní kvalifikaci dostal do finále a postup na online zastávku tak má jistý.

Následovat budou semifinálová utkání a finále. Tyto zápasy včetně dvou vybraných čtvrtfinále budou vysílány na Twitch kanále PLAYzone.

MČR Tipovačka
MČR Tipovačka
: PLAYzone

Tipovačka powered by FUTCUT

Součástí celé sezóny MČR FIFA powered by Hyundai je i tipovací soutěž expertů. Celkem osm jmen bojuje mezi sebou o odměny z dílny FUTCUT. Po první kvalifikací jsou tipéři rozděleni do dvou skupin. Kany, Spitty, Darrgun a Miloš Sviták mají po dvou bodech, jeden bod na svém kontě drží Hateris, Koozy, Koty a Bobis.

Dva zápasy mají podle MČR Tipovačky jasného favorita. Sedm z osmi tipujících věří Josefu „Peposlav“ Uxovi a Mariovi „MarioOoso99“ Gumbreštovi.

V utkání mezi Martinem „FCMARTIN“ Hrabinou a Martinem „Caster“ Štěpánem je favorizovaný spíše sparťanský borec. Hlasy ve špílu mezi Lukášem „T9Laky“ Pourem a Dominikem „Seron“ Čermákem jsou rozděleny rovnoměrně.

Vsaď si na zápas u Tipsportu
Vsaď si na zápas u Tipsportu
: PLAYzone

Bodování

Postup do finále jednotlivých kvalifikací je obrovskou pomocí v cestě na hlavní turnaj. Vítěz totiž dostane 100 kvalifikačních bodů, druhé místo bude obdarováno 60 body.

Jistý postup mají před druhou kvalifikací Dominik „Revy“ Révai a Josef „Peposlav“ Uxa.

Kvalifikační:

1. místo: 100 bodů 
2. místo: 60 bodů 
3. - 4. místo: 36 bodů 
5. - 8. místo: 18 bodů 
9. - 16. místo: 9 bodů 

Osmička postupujících hráčů, které se podaří ze tří kvalifikací získat největší bodový obnos, si to pak na úvodní online zastávce rozdá o desítky MČR bodů. Ty jim pak mohou zajistit postup na grand finále celé sezóny.

MČR body první online zastávky:

1. místo - 80 bodů 
2. místo - 60 bodů 
3. místo - 45 bodů 
4. místo - 30 bodů 
5. - 8. místo - 10 bodů 

Hyundai MČR FIFA
Hyundai MČR FIFA
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).