Přejít k hlavnímu obsahu

Silné Německo a další dva soupeři. Koho vyzve česká reprezentace na Bali?

1. 12. 2022 | 13:25 Counter-Strike 2 Preview
Mistrovství světa v CS:GO je za rohem, čeští hráči a všechny další reprezentace už jsou připraveny na Bali. Pojďme si tak představit složení skupiny E, ve které se český národní tým popere o postup do play-off pavouka. Z něj do hlavního eventu postoupí tři nejlepší celky.
Filip „AJTT“ Dolenský
Filip „AJTT“ Dolenský
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Český národní tým v noci ze středy na čtvrtek čeká start první fáze reprezentačního mistrovství světa v CS:GO. Kapitán Michal „leckr“ Kadlíček se v jedné sestavě potká se svým kamarádem Dominikem „blogg1s“ Janitou, někdejším spoluhráčem Janem „HONES“ Urválkem, dnešním spoluhráčem Filipem „AJTT“ Dolenským a stejně tak posilou na poslední chvíli, Josefem „MoriiSko“ Maurencem. Od mistrovství Evropy tak zůstalo tříčlenné jádro, doplněné o další kvalitní hráče. Je zřejmé, že tým sází na vzájemnou souhru.

Česká reprezentace:

 Česká republika Dominik „blogg1s“ Janita
 Česká republika Michal „leckr“ Kadlíček
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Jan „HONES“ Urválek

Pátek 5:20 – Česko vs. Německo

Největší zkouška hned na úvod. Německý výběr oproti mistrovství Evropy obměnil celý kádr a nyní disponuje zřejmě nejsilnější sestavou ze všech účastníků hlavní kvalifikace. Přece jenom jde o celou sestavu BIG Academy, která se vrací do složení s účastníkem Majoru Eliasem „s1n“ Steinem. Úspěšná akademie se několik měsíců letošního roku držela kolem 50. příčky HLTV žebříčku a vybojovala například 2. místo z Fragadelphie. V prvním zápase se prokáže kvalita, oba týmy jsou hlavními kandidáty na postup ze skupiny.

 Německo Německo: Aqua, prosus, hyped, skyye, s1n


Sobota 2:00 – Česko vs. Belgie

Český nároďák měl Belgii ve své skupině už na mistrovství Evropy, kde tato západoevropská země skončila na posledním místě, ale nepotkal ji. Pro turnaj na Bali prošla sestava dvěma změnami, jedním z noviců je teprve 16letý Roman „n0te“ Hamze. Reprezentační soupiska neobsahuje nikoho ze známého belgického týmu EC Brugge, a jedná se tak o průměrného účastníka turnaje. Tenhle zápas musejí Češi zvládnout.

 Belgie Belgie: CrePoW, v1d, AyeZs, n0te, dFx


Sobota 8:40 – Česko vs. Černá Hora

Největší outsider za závěr. Před posledním kolem bude skupina jasně rozehraná a pro leckrův výběr bude tento souboj (snad) jen třešničkou na skupinovém dortu. O sestavě Černohorců se toho moc říct nedá, protože jde o mezinárodně neznámá jména. O Pavlem „maden“ Boškovićovi si mohou nechat jen zdát.

 Černá Hora Černá Hora: artie, Consume, ROLE, ScorpiioooN, DJOSHUN

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.