Přejít k hlavnímu obsahu

Medaile pro Dynamo Eclot. Zakončí rok 2022 největším mezinárodním úspěchem?

1. 12. 2022 | 16:04 Counter-Strike 2 Turnaj
Většina česko-slovenských týmů už ukončila letošní sezónu, Dynamo Eclot naopak jede dál. Pardubický celek tentokrát přijal pozvánku do druhé sezóny Ligy mistrů od Epic Esports Events, kde má na kontě dvě výhry. Už nyní tak jde o druhý největší mezinárodní úspěch DNE.
Vojtěch „Valencio“ Mydlář na Tipsport MČR CS:GO
Vojtěch „Valencio“ Mydlář na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Dynamo Eclot zažívá průlomovou sezónu. Tu domácí zakončilo titulem mistrů Slovenska a bronzovými medaile na Tipsport MČR CS:GO, další cenné kovy ale přidává také v zahraničí. Největším úspěchem je druhé místo z ROG Masters nebo titul z EPULZE Invitational, oba ale ještě v prosinci může překonat. Tým už si letos na výhrách přišel na skoro 1,7 milionů korun, ale od rekordního balíku peněz jej nyní dělí jedna výhra.

Sestava v čele s Filipem „K1-FiDa“ Dvořákem totiž obdržela pozvánku do Epic GOCL, odkud si minule odnesli hráči ENTERPRISE stříbro. Dynamo Eclot je na nejlepší cestě tento úspěch zopakovat, poradilo si totiž s Tricked Esport i 00Prospects a v tuto chvíli už je ve finále horního pavouka. Má tak jistou medaili a 7500 dolarů do kapsy. Boj o postup do finále DNE svedou s vítězem večerního duelu mezi 500 a Websterz.

Celou tuhle cestu Dynamo Eclot pokořuje s nejistou budoucností. Lukáš „capseN“ Koláčný byl totiž umístěn na přestupovou listinu a spekuluje se o jeho možném přestupu do Cryptovy. To vše ale případně až pro rok 2023, zatím tento 23letý sniper stále obléká černo-červený dres. Za první místo v druhé sezóně Epic GO Champions League je odměna 25 tisíc dolarů, zakončí capseN své působení v DNE na vysoké noze?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.