Přejít k hlavnímu obsahu

Zima v duchu velkých změn a novinek! Co vše přináší nejnovější PUBG patch?

4. 12. 2022 | 14:00 PUBG: Battlegrounds Update hry
Patch 21.1 na živé servery vlétne 6. prosince a bude to jízda! Na hráče čeká kompletní předělání mapy Vikendi, dochází však i k úpravám na Erangelu či k velkým balančním změnám vozidel. Na co vše se můžete těšit, naleznete v následujících řádcích!
PUBG patch 21.1
PUBG patch 21.1
Zdroj: PUBG Corporation

Aktualizace s označením 21.1 se tematicky zaměřuje především na zimní mapu Vikendi, která se dočká reworku a zároveň se stane 8x8 mapou. Můžeme Vikendi očekávat i v budoucích turnajích?

Ostrov u Jaderského moře se při zvětšené rozloze dočká vlastního matchmakingu. Počasí nabídne jasné, nebo zatažené, v prostředí pak najdeme ledovce, sněhová pole, ale i zeleň. Zatímco na jihu je méně sněhu a rovnější terén, na severu vás čekají ostré svahy a těžký sníh. Detailní popis změn mapuje Vikendi Tour Guide, kde se dozvíte vše o změnách na sněžné mapě. Starou a novou verzi si porovnejte na obrázku.

Stará a nová Vikendi
Stará a nová Vikendi
Foto: PUBG Corporation

První ze zajímavých novinek na Vikendi jsou lanovky, které hráčům poslouží jako nový způsob dopravy pro rychlý přesun. Dle oficiálních patch notes by se do lanovky mělo vejít i auto, tras na mapě najdete několik.

Lanovky
Lanovky
Zdroj: PUBG CORPORATION

Dalším přírůstkem jsou Laboratorní tábory. Tyto nové oblasti najdete roztroušené kolem zamrzlého jezera na severozápadě, každá se liší velikostí a strukturou. Hráči zde naleznou to nejkvalitnější vybavení a zásoby Supply Drops. Tento nový typ bedny v sobě s určitou pravděpodobností ukrývá různé vzácné předměty.

  • Žlutá bedna: boostící předměty, granáty, M79 či vybavení úrovně 3
  • Červená bedna: jakákoliv zbraň dostupná na Vikendi (včetně munice), při troše štěstí i nějaká z Air Dropů
  • Modrá bedna: vylepšení na zbraně dostupné ve Vikendi

Loot těchto beden však přitahuje nepřítele. Poté, co si z beden seberete předměty, se spustí krátký alarm, který na vaší přítomnost upozorní hlasitou sirénou a červenými světly.

Laboratorní tábor
Laboratorní tábor
Zdroj: PUBG Corporation

Z mapy Taego si Vikendi vypůjčí mechaniku Comeback BR. Hráči se však budou mít možnost vrátit se do hry ne jednou, ale rovnou třikrát! Vše funguje v podstatě stejně jako na Taegu, kromě toho, že tato fáze se opakuje celkem třikrát. Pokud jednou v aréně zemřete, v příští aréně máte opět další šanci.

V zimní krajince se objeví také Padák a Karabina s navijákem, pro změnu z Destonu. V různých lokalitách naleznete navijáky, které můžete použít pro rychlý pohyb vzhůru. Ze stejné mapy se Vikendi dočká i přidání benzinových stanic, u nichž si můžete doplnit palivo, nebo ji nekompromisně vyhodit do povětří.

Naviják
Naviják
Foto: PUBG Corporation

Zbrusu novou mechanikou je interakce s páčidlem, nyní už se tak možná nebude hrát pouze pánvička. Po celé mapě Vikendi naleznete zamčené skříně a budovy, do kterých se dostanete pouze s páčidlem.

Návrat do hry zaznamená sněžný skútr pro 2 osoby, pro Vikendi ikonický vlak pak obdrží buff v podobě redukce zvuku o 30 procent. S největší pravděpodobností bude možno na vlak najet i s vozidly.

Interakce s páčidlem
Interakce s páčidlem
Zdroj: PUBG Corporation
Nový dopravní prostředek
Nový dopravní prostředek
Zdroj: PUBG Corporation
Vlak
Vlak
Zdroj: PUBG Corporation

Tří zajímavých změn se dočká i oblíbený Erangel. Trajekty budou nově mít rozšířené nájezdní plošiny, abyste se mohli přesunout i s vozidlem. Prostor pod nemocnicí se rozšíří o jednu stejně tak velkou budovu a oblíbené dvoupatrové cihlové domy v různých městech a obydlích vás překvapí svým novým vzhledem.

Vzhled přístavu pro trajekty
Vzhled přístavu pro trajekty
Foto: PUBG Corporation
Úprava budov pod nemocnicí
Úprava budov pod nemocnicí
Foto: PUBG Corporation
Úprava dvoupatrových budov
Úprava dvoupatrových budov
Foto: PUBG Corporation

Balanční úpravy zasáhnou i mnoho vozidel. Zima (Vikendi) bude o mít o třetinu více životů, nový kufr o kapacitě 250 a zvýšenou rychlost i kontrolu ve zmrzlém a zasněženém terénu. Totožný počet životů obdrží Porter (Taego), stejně jako lepší akceleraci a kontrolu. Rychlostní buff čeká i na Pony Coupe (Taego).

Oblíbený a nenáviděný Minibus (Miramar) se dočká navýšení životů z 2000 na 2500 a nové maximální rychlosti bez boostu 87 km/h. Variabilní bude také díky lepšímu ovládání a životů pneumatik. Lépe kontrolovatelný bude i pouštní drak Mirado (Miramar), lepší zrychlování se dočká spolu s UAZem (Erangel).

S novým updatem dojde k ukončení 20. sezóny a odstartování té následující. S tím se pojí různé animační a kosmetické úpravy, nový Survivor Pass: Vikendi Reborn nebo nové skiny. Jak už je zvykem, zároveň došlo k opravám mnoha bugů. Celý seznam změn naleznete na tomto odkaze i přiloženém videu níže.

Štítky: PUBG, patch notes
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!