Přejít k hlavnímu obsahu

Dev1ce jako za mlada! Při velkém návratu byl hlavní hvězdou utkání

5. 12. 2022 | 10:16 Counter-Strike 2 Turnaj
Jak na tom device bude? Nebyla jeho přestávka moc dlouhá? Může opět být tahounem dánské mašiny? Jasnou odpověď na všechny podobné otázky dal špičkový dánský sniper hned v prvním zápase po roce od svého posledního. Nasázel 56 killů za 54 kol a byl hlavní hvězdou zápasu.
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Nicolai „dev1ce“ Reedtz
Zdroj: Astralis

Nicolai „dev1ce“ Reedtz předvedl svůj um v oficiálním zápase  5. prosince 2021, kdy naposledy hájil barvy Ninjas in Pyjamas. Přesně o 364 dní později však zažil svoji obnovenou premiéru v organizaci, kde strávil několik úžasných let na trůnu světového Counter-Striku. A že to byla premiéra více než povedená!

Astralis si po selhání na nejdůležitějších turnajích uvědomují, že se po posledních změnách potřebují rozjet i v těch méně prestižních. Přijali tak pozvánku do druhého turnaje CCT North Europe, kde úspěšně bojuje také český tým Dynamo Eclot. Ten si v neděli dokonce poradil s účastníky posledního IEM Majoru.

Vítězství ve stejný den zaznamenal i dánský celek. V domácím střetnutí vyzval Tricked Esport, za něž mimo jiné střílí Philip „Lucky“ Ewald, tehdejší dev1cova náhrada. První mapa Mirage byla opravdu vyrovnaná, byl to ale právě dev1ce, který nastřílel 32 killů, z toho 15 s AWP, a dovedl svůj tým k výhře 16:14 a vedení v sérii.

Následující mapa Nuke byla o něco jednoznačnější. Astralis mohli zavzpomínat na úspěšná léta, kdy v prostředí jaderné elektrárny byli takřka k neporažení. Dev1ce tentokrát svým výkonem doplnil Benjamin „blameF“ Bremer. Celková bilance světoznámého snipera: 56 killů, 28 úmrtí a krásný HLTV rating 1.68.

Zápas proti Tricked je sice jen začátkem dlouhé cesty, nejvíce konzistentní hráč historie CS:GO však dokázal, že to stále má v ruce a nervozita z něj může opadnout. Ovládnout tento turnaj Champion of Champions Tour by byl krásný start, do případného finále ale vede ještě dlouhá cesta. Odstartují zde novou éru Astralis?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.